sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HATADAN DÖNÜLDÜ, O KABÝRLER TEKRAR MEZARLIK ÝÇÝNE ALINDI

  •  30 Aðustos 2021 Pazartesi 08:53

Mersin’de D-400 karayolu kenarýnda kalan Paþa Türbesi Mezarlýðý’na yeni çekilen istinat duvarý nedeniyle dýþarda kalan bazý kabirler, yapýlan hatadan dönülmesiyle tekrar içeri alýndý.

Mersin'de D-400 karayolu kenarýnda kalan Paþa Türbesi Mezarlýðý'na yeni çekilen istinat duvarý nedeniyle dýþarda kalan bazý kabirler, yapýlan hatadan dönülmesiyle tekrar içeri alýndý.

Mersin-Antalya D-400 karayolu üzerinde Erdemli ilçesine baðlý Ayaþ, Kýzkalesi ve Akpýnar mahallesi sakinlerinin kullandýðý Paþa Türbesi Mezarlýðý'na geçtiðimiz ay çekilen istinat duvarý sonrasý bazý kabirler mezarlýk dýþýnda kalmýþtý. Bu durumun tartýþma konusu olmasý ve gündeme gelmesiyle yapýlan hatadan dönüldü. Karayolu ile mezarlýk duvarý arasýnda kalan 35-40 senelik kabirler için yeni yapýlan istinat duvarýnýn bir kýsmý tekrar yýkýldý. Yýkýlan duvar alaný geniþletilerek kabirler içeride kalacak þekilde tekrar yapýldý. Ýstinat duvarýnýn yapým iþi tamamlanýrken, mezarlýðýn giriþ kapýsý ile genel temizliðinin yapýlmasýyla çalýþmanýn sona erdirileceði ifade edildi.

Bahse konu yerin Paþa Türbesi Mezarlýðý olduðunu anýmsatan Kýzkalesi Mahalle Muhtarý Murat Kale, "Burada Büyükþehir Belediyesi istinat duvarý çalýþmasý yaptý. O esnada da 30-40 yýl önce defin yapýlan 4-5 mezarýmýz istinat duvarý dýþarýsýnda kaldý. Biz bu sorunu Büyükþehir Belediyesine ilettik, onlar da geldi kýsa zamanda sorunu çözdü. Dýþarýda kalan o kabirleri mezarlýðýn içerisine aldýlar. Þu anda bu sorun çözülmüþ oldu" dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.