sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GUAVANIN SÝLÝFKE’DE HASADINA BAÞLANDI

  •  30 Aðustos 2021 Pazartesi 08:51

Mersin’in Silifke ilçesinde anavataný Güney Amerika ve Hindistan olan ve "meyvelerin kralý ve kraliçesi" olarak adlandýrýlan vitamin ve mineraller yönünden zengin guava meyvesinin hasadýna baþlandý.

Mersin'in Silifke ilçesinde anavataný Güney Amerika ve Hindistan olan ve "meyvelerin kralý ve kraliçesi" olarak adlandýrýlan vitamin ve mineraller yönünden zengin guava meyvesinin hasadýna baþlandý.

Birçok tropik ve subtropik meyvenin yetiþtiði Silifke'de 10 yýl önce guava fidanlarýný toprakla buluþturan ve Türkiye'nin ilk guava üreticisi olan emekli ziraat mühendisi Mustafa Levent, yaklaþýk 15 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Meyvenin hasadýna baþlayan Levent, meyvenin özelliklerini anlattý. Guavanýn dünya genelinde 110 çeþidinin bulunduðunu, kendisinin de 12 farklý çeþit guava ürettiðini belirten Levent, “Bahçem Türkiye'de ilk olduðu için gelecekteki yetiþtiriciler için örnek bir bahçe konumunda. Narenciyeden mutlu olamadýðýmýz için deðiþik arayýþlara girdim ve bu meyveyi buldum. Yetiþtirmesi kolay ve kaliteli bir meyve. Þu an yaklaþýk bin aðacým var. Fidaný da kendim yetiþtiriyorum ve insanlara parasýz olarak daðýtýyorum. Ýstiyorum ki ülkemize bu güzel meyve kazandýrýlsýn ve gelecekte meyve suyu sanayisi için çilek kadar deðerli olsun” dedi.

Guava meyvesinin gýda ve kozmetik sanayiinde yaygýn olarak kullanýldýðýný vurgulayan Levent, likopen oraný yüksek olan meyvenin kilosunu 5 liradan sattýðýný belirtti. Guavanýn taze olarak tüketildiðini, saðlýk açýsýndan çok yüksek oranda içinde likopen barýndýrdýðýný, ayrýca reçel, tatlý ve turþu üretiminde de kullanýldýðýný ifade eden Levent, güzel aromasý nedeniyle meyve sularýnda da sýkça kullanýlabildiðini kaydetti.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.