sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAHÇE VE BARIÞ MAHALLELERÝNDE KENTSEL DÖNÜÞÜM BAÞLIYOR

  •  28 Aðustos 2021 Cumartesi 09:45

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde Çay Mahallesi’nin ardýndan Barýþ ve Bahçe mahallelerini kapsayan ‘Yerinde Kentsel Dönüþüm Projesi’nin eylül ayý içerisinde yýkým çalýþmalarýyla birlikte baþlayacaðý bildirildi.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde Çay Mahallesi'nin ardýndan Barýþ ve Bahçe mahallelerini kapsayan ‘Yerinde Kentsel Dönüþüm Projesi'nin eylül ayý içerisinde yýkým çalýþmalarýyla birlikte baþlayacaðý bildirildi.

Projede gelinen süreç ile ilgili deðerlendirme yapan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Çay Mahallesi'nde TOKÝ projesi ile baþlayan Akdeniz'in deðiþim ve dönüþümünün, kent merkezinde yer alan Bahçe ve Barýþ mahalleleri ile süreceðini, 2 mahalleyi kapsayan yerinde kentsel dönüþüm projesinin eylül ayý içerisinde start alacaðýný ifade etti. Gültak, “Yerinde kentsel dönüþüm projesini kapsayan proje alanýnda, arsa alaný üzerinden hak sahibi vatandaþlarýn yaklaþýk yüzde 87'si ile anlaþma saðlandý, TOKÝ'ye tapu devir iþlemlerinin ise yüzde 45'i tamamlandý. Nakit anlaþma saðlanan vatandaþlarýn tapu devir ve ev teslim iþlemlerinin tamamlanmasýna müteakip bedelleri, hak sahibi vatandaþlarýn hesaplarýna aktarýlacak. Çay Mahallesi'nden baþlayan Akdeniz'i deðiþtirme, dönüþtürme ve geleceðe hazýrlama mücadelemiz, Barýþ ve Bahçe ile sürecek. Vatandaþlarýmýzý hak ettikleri planlý, düzenli ve her yönüyle saðlýklý bir kent yaþamýna kavuþturmak için çalýþmaya aralýksýz devam edeceðiz. Plansýz ve çarpýk yapýlaþma, kentimizin acil çözüm bekleyen en önemli sorunudur. Bu konuda baþta yöneticiler, meslek odalarý ve sivil toplum kuruluþlarý olmak üzere tüm kentimiz kamuoyunun da desteðini ve katkýlarýný bekliyoruz” dedi.

Takas anlaþmasýnda kira yardýmlarý baþladý

Diðer yandan, kentsel dönüþüm kapsamýna alýnan eski evlerini ‘takas' usulüyle boþaltýp kiraya taþýnacak olan mülk sahiplerine, 2021 yýlý için konut kullanýmla baðýmsýz birimlere aylýk 995 TL ve ticari kullanýmlý baðýmsýz birimlere yaklaþýk 15 TL/metrekare kira ödemeleri yapýlmaya baþlandý.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.