sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN METRO ÝHALESÝNÝ 3,3 MÝLYARLIK TEKLÝFÝ VEREN FÝRMA KAZANDI

  •  27 Aðustos 2021 Cuma 09:30

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ulaþým alanýnda vizyon projelerinden biri olan ’metro’ ihalesini, en avantajlý teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 lira ile Dillingham Cont.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ulaþým alanýnda vizyon projelerinden biri olan 'metro' ihalesini, en avantajlý teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska-Kom Ýnþ. A.Þ. ortak giriþiminin kazandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Ulaþým Dairesi Ýhale Komisyonu tarafýndan yapýlan incelemeler sonucunda ihaleyi en avantajlý teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom Ýnþ. A.Þ. ortak giriþimi kazandý. Ýhaledeki ikinci en avantajlý teklif ise 3 milyar 810 milyon lirayla Doðuþ Ýnþ. ve Tic. A.Þ. ile Yapý Merkezi Ýnþ. ve San. A.Þ. ortak giriþiminin oldu.

En kýsa sürede temel atýlacak

Tamamlanan bu önemli aþamanýn ardýndan mevzuat gereði kararlarýn açýklanmasýndan sonra gereken süreler neticesinde, 'Mezitli Eski Belediye Binasý-Tren Garý' hattýnýn sözleþmesi imzalanacak ve en kýsa sürede yer teslimi yapýlarak temel atýlacak. Bununla birlikte 'Mezitli Eski Belediye Binasý-Tren Garý' hattýna entegre olacak olan 'Mersin Üniversitesi ve Üniversite Hastanesi Tramvay Hattý' ile 'Mersin Þehir Hastanesi Hemzemin Raylý Sistem Hattý' projelerinin de en kýsa sürede tamamlanmasý bekleniyor.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.