sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SURÝYELÝ SAÐLIK ÇALIÞANLARINA ÝÞ SAÐLIÐI VE GÜVENLÝÐÝ EÐÝTÝMÝ MERSÝN’DE BAÞLADI

  •  24 Aðustos 2021 Salý 08:49

Mersin’de, Ýl Saðlýk Müdürlüðü bünyesinde çalýþan Suriyeli saðlýk personeline iþ saðlýðý ve güvenliði eðitimi veriliyor.

 Mersin'de, Ýl Saðlýk Müdürlüðü bünyesinde çalýþan Suriyeli saðlýk personeline iþ saðlýðý ve güvenliði eðitimi veriliyor. Türkiye'de ilk olma özelliðini taþýyan proje kapsamýnda 150 Suriyeli saðlýkçý, 5 gün sürecek eðitimlere katýlacak. Uluslararasý Çalýþma Örgütünün (ILO) ‘Türkiye'deki Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar Ýçin Ýnsana Yakýþýr Ýþ Projesi' kapsamýnda gerçekleþtirilecek eðitimlerin ilki bugün baþladý.

Saðlýk Bakanlýðý ve ILO, Mersin'de bir ilke imza attý. Mersin Ýl Saðlýk müdürlüðünün ev sahipliðinde, kentte Göçmen Saðlýðý Merkezinde çalýþan 150 Suriyeli saðlýk personeli için iþ saðlýðý ve güvenliði eðitimleri baþladý. Bir otelde 23-27 Aðustos tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek eðitimlere, doktor, ebe, hemþire ve diðer Suriyeli saðlýk çalýþanlarý katýlacak.

“Proje, ülkemizde ilk olma özelliði taþýmaktadýr”

Mersin Ýl Saðlýk Müdürü Emrah Ceviz, eðitimlerin ilk gününe katýlarak, Suriyeli saðlýk çalýþanlarýyla bir araya geldi. Eðitim öncesinde bir konuþma yapan Ceviz, ILO tarafýndan yürütülen ‘Türkiye'de Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar Ýçin Ýnsana Yakýþýr Ýþ Fýrsatlarý Projesi' kapsamýnda bir araya geldiklerini söyledi. 30 Haziran 2012 tarihinde ilk defa müstakil bir kanun olarak yürürlüðe giren 6331 sayýlý Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Kanununun, tüm çalýþanlarýn saðlýklý ve güvenli ortamlarda çalýþmasýný hedeflediðini belirten Ceviz, “Ýþçi, memur ayrýmý yapmadan herkesi kapsayan bu kanun, Anayasamýzýn eþitlik ilkesini de göz önünde tutarak müdürlüðümüz bünyesinde görev yapan yabancý uyruklu çalýþanlarýmýzý da koruma altýna almýþtýr. Bu yüzden burada bulunmamýzý çok anlamlý buluyorum. Türkiye'de ilk yetkilendirilmiþ Toplum Saðlýðý Merkezi açýlýþý, ilk iþ yeri hekimi ve iþ güvenliði uzmaný görevlendirmesi ve gerek kamudan kamuya gerekse özel sektöre Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði hizmeti sunumu Mersin Ýl Saðlýk Müdürlüðü tarafýndan yapýlmýþtýr. Müdürlüðümüz ulusal ve uluslararasý birçok toplantýya katký sunmuþ ve öncü olmuþtur. Bu proje de ülkemizde ilk olma özelliði taþýmaktadýr. Verilen bu eðitimlerin müdürlüðümüz bünyesinde çalýþan katýlýmcýlara Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði alanýnda farkýndalýk ve katký saðlayacaðý inancýndayým” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.