sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SON GÜNLERDE MERSÝN’Ý SARAN BEYAZ SÝNEÐE KARÞI KAPSAMLI MÜCADELE BAÞLADI

  •  19 Aðustos 2021 Perþembe 08:38

Mersin Büyükþehir Belediyesi, son günlerde tüm Mersin’i saran, mevsimsel olarak yaz aylarýnda yoðunluk gösteren ve canlýlara zarar vermediði belirtilen beyaz sineðe karþý kapsamlý bir mücadele baþlattý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, son günlerde tüm Mersin'i saran, mevsimsel olarak yaz aylarýnda yoðunluk gösteren ve canlýlara zarar vermediði belirtilen beyaz sineðe karþý kapsamlý bir mücadele baþlattý. Ekipler, 5 adet mist blower ve holderli 4 araçla þehir merkezinde ilaçlama çalýþmalarýný hýzla sürdürüyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaz aylarýnda çoðalan ve canlýlara zarar vermese de gün içerisinde vatandaþlara rahatsýzlýk veren beyazsinekle mücadele kapsamýnda yoðun bir çalýþma yürütüyor. Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, sineklerin yoðun olduðu kauçuk aðaçlarý baþta olmak üzere parklar, yollar ve yürüme alanlarýnda ilaçlama çalýþmasý yapýyor.

“Kýsa sürede beyaz sinekten kurtulmak için çalýþýyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Saha Denetim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Bülent Gül, bu sineklerin canlýlara kesinlikle zarar vermediðini, ancak havada uçuþtuðu için insanlara rahatsýzlýk verdiðini vurguladý. Beyaz sineðin bir süre sonra kendiliðinden ortadan kaybolacaðýna dikkat çeken Gül, yine de þehrin çeþitli noktalarýnda özellikle kauçuk aðaçlarý baþta olmak üzere, yeþil alanlarda, çimenlerde, otlarda ve diðer aðaçlarda beyaz sineðe karþý ilaçlama mücadelesi yürüttüklerini belirtti. Gül, “Bu beyaz sinek çok uzun sürmeyecektir. Zaten mevsimsel olarak çýkýp belirli bir dönemden sonra kaybolacaktýr. Yalnýz biz bu süreçte vatandaþlarýmýzýn rahatsýzlýk yaþamamasý adýna mücadele yürütüyoruz, çünkü insanýn aðzýna, gözüne haliyle giriyor, rahatsýz ediyor. Bunu ortadan kaldýrmak için ilaçlama mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaþlarýmýzý rahatsýz etmeyecek þekilde ilaçlamamýzý yapýp kýsa sürede bu beyaz sinekten kurtulmak için çalýþýyoruz” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.