sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MIP’DEN MERSÝN’ÝN GÝRÝÞÝNDE BEKLEYEN TIRLARA ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

  •  13 Aðustos 2021 Cuma 11:28

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisinin son toplantýsýnda Baþkan Vahap Seçer’in gündeme getirdiði, limana girmek için uzun kuyruklar oluþturan týrlarla ilgili 230 milyon TL bütçeli Kapýlar Projesi hazýrladýklarýný belirterek, projenin 1 yýldan daha kýsa sürede hayata geçirilmesi için çalýþmalar yapýldýðýný bildirdi.

MIP'den yapýlan yazýlý açýklamada, Mersin Büyükþehir Belediye Meclisinin 10 Aðustos'ta yapýlan toplantýsýnda gündeme gelen ve basýnda yer alan “Mersin'in þehir merkezi giriþinde bekleyen týrlar”a iliþkin açýklamalara ve haberlere açýklýk getirildi.

MIP'den 230 milyon TL bütçeli Kapýlar Projesi

1960'lý yýllardan bu yana faaliyet gösteren Mersin Limanýna ihracatçýlarýn ve ithalatçýlarýn yüklerini taþýyan týrlarýn, iþin doðasý gereði hizmet almak amacýyla geldiði belirtilen açýklamada, “Liman kapýlarýnýn mevcut yapýsýný gerek trafiðin düzenlenmesi gerekse operasyonel fayda açýsýndan gelecekteki hacim artýþýný da göz önünde bulundurarak günün koþullarý doðrultusunda iyileþtirmek üzere planladýðýmýz 230 milyon TL bütçeli Kapýlar Projesi, D-400 üzerindeki kavþakta iki adet baðlantý, TOKÝ sahasý içerisinde üç adet dere geçiþi, Turgut Özal Bulvarý üzerinde bir üst geçit ve Müftü Deresi üzerinde altý þeritli bir köprü, 10 adet giriþ kapýsý, ilgili otomasyon çalýþmalarý ve yardýmcý tesisleri içermektedir. Söz konusu yapýlarýn projeleri yapýlmýþ olup ilgili kurumlarýn görüþleri alýnmaktadýr. Altý þeritli köprü için Veterinerlik (Tahaffuzhane) arazisinde ihtiyaç duyulan bin 680 metrekare arsanýn, projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli olan onay prosedürleri devam etmektedir. Ýlaveten projenin kapsamýnda iki adet köprü ve bir adet demiryolu deplasmaný tamamlanmýþtýr. Mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesini takiben, söz konusu projenin 1 yýldan daha az süre içinde hayata geçirilmesi için çalýþmalar yapýlmýþtýr. Detaylý bilgi þirketimizden temin edilebilir” denildi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.