sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ ZABITASI DENETÝMLERÝ ARTIRDI

  •  12 Aðustos 2021 Perþembe 11:06

Akdeniz Belediyesi zabýta ekipleri, korona virüs vakalarýndaki artýþ nedeniyle hijyen ürünlerinde anormal fiyat artýþlarý olduðu yönündeki iddialara karþý marketler, lokantalar, patiseri ve gýda ürünü satan iþ yerlerinde fiyat-etiket denetimi yaptý; maske, mesafe ve hijyen kurallarýna uyulup uyulmadýðýný kontrol etti.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Zabýta Müdürlüðü, birçok kentte olduðu gibi Mersin'de de artan korona virüs (Covid-19) vakalarýna karþý denetimlerini arttýrdý. Ýlçe sýnýrlarýnda bulunan alýþveriþ merkezleri, lokantalar, market ve bakkallar ile toptan ve perakende satýþ yapan iþ yerlerini denetleyen zabýta ekipleri; maske, mesafe ve hijyen yönünden salgýna karþý alýnan tedbirlere uyulup uyulmadýðýný denetledi. Ekipler ayrýca fiyat-etiket kontrolleri yaptý

Eksiði görülen esnafa uyarýlýp süre verildi

Özellikle insan hareketliliðinin yoðun olduðu kent merkezinde faaliyet gösteren iþ yerlerini denetleyen zabýta ekipleri, eksikleri görülen iþ yerleri hakkýnda tutanak tutarak eksikleri tamamlamalarý için iþletmecilere süre verdi. Denetimlerde ekipler, maske, kolonya, eldiven ve sabun gibi hijyen ürünlerinin fiyat etiketlerini de kontrol ederek anormal fiyat artýþlarýna karþý iþletmecileri uyardý.

Denetimlere katýlan Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürü Ufuk Sivaslýoðlu, fahiþ fiyat artýþlarý ve merdiven altý ürünlere karþý vatandaþlarý dikkatli olmalarý konusunda uyardý, bu tür durumlarla karþýlaþmalarý halinde en kýsa zamanda müdürlüðe bildirmelerini istedi. Sivaslýoðlu, halk saðlýðýný korumak ve fahiþ fiyatlarý önlemek amacýyla denetimlerinin artarak süreceðini söyledi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.