sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YAVRU KAPLUMBAÐALAR DENÝZLE BULUÞTU

  •  12 Aðustos 2021 Perþembe 10:59

Deniz kaplumbaðalarýnýn yuvalama alaný olan Mersin’de yavru kaplumbaðalar denizle buluþtu.

Deniz kaplumbaðalarýnýn yuvalama alaný olan Mersin'de yavru kaplumbaðalar denizle buluþtu. Yuvalama alanýndan çýkarak denize ulaþmaya çalýþan yeþil deniz kaplumbaðasý yavrularýnýn mücadelesi adeta bir görsel þölene dönüþtü.

Dünyada deniz kaplumbaðalarýnýn en önemli üreme alanlarýndan biri olan Mersin sahilleri, bu yýl da caretta caretta ve yeþil deniz kaplumbaða yavrularýnýn denizle buluþmalarýna sahne oluyor. Mersin'deki 5 üreme alanýndan biri olan merkez Mezitli ilçesi Davultepe 100. Yýl Tabiat Parký sahilinde, yuvalarýndan çýkan minik deniz kaplumbaðalarý, denize ulaþmak için büyük mücadele veriyor. Sadece Davultepe sahilinde þu ana kadar 198 yuva tespit edilirken, yavru kaplumbaðalar yuvalarýyla deniz arasýndaki yaklaþýk 30 metrelik sahili geçerek denize ulaþýyor.

“Þu ana kadar 198 yuva oldu, ancak net rakam dönem sonunda netleþir”

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbaðalarý Uygulama Araþtýrma Merkezi (DEKUYAM) Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, deniz kaplumbaðalarýnýn denize ulaþma yolculuðunu ÝHA muhabirine anlattý. Deniz kaplumbaðalarýnýn her yýl olduðu gibi bu yýl da Davultepe sahiline yuvalamak için geldiklerini ve o yuvalardan yavrularýn çýkýþ yapmaya baþladýklarýný söyledi. Yavrularýn 15 gündür denizle buluþmaya baþladýklarýný belirten Prof. Dr. Ergene, “Davultepe sahilinde bu yýl yuvalama baþarýsý iyi, 198 yuva oldu. Ancak, þu anda net sayýyý söylemek pek mümkün deðil, dönemin sonuna doðru eylül ayýnda net rakam ortaya çýkar. Ama þu anki sayý da azýmsanacak bir sayý deðil” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.