sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS YARI MARATONUNUN HAZIRLIKLARINA BAÞLANDI

  •  10 Aðustos 2021 Salý 11:13

Mersin Büyükþehir Belediyesi öncülüðünde 28 Kasým’da yapýlacak 13. Tarsus Yarý Maratonunun Tarsus Kültür Park Sevgi Kapýsý önünde baþlangýç çivisi çakýldý. En son 2018 yýlýnda yapýlan maratonda, atletler 3 yýl aranýn ardýndan 21 kilometrelik parkuru yeniden koþacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin düzenlediði 13. Tarsus Yarý Maratonunun baþlangýç çivisi çakýldý.

Tarsus Yarý Maratonu 3 yýl aranýn ardýndan yeniden koþulacak

Ýlk olarak 2004 yýlýnda koþulan Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu, en son 2018 yýlýnda bir kez daha koþuldu. Mersin Büyükþehir Belediyesi, 3 yýl aranýn ardýndan Tarsus Yarý Maratonunu yeniden baþlattý. Ýncelemeleri yapýlan 21 kilometrelik parkurun Tarsus Kültür Parktaki Sevgi Kapýsý önünde baþlangýç ve bitiþ noktalarý belirlendi. Bu noktalara Uluslararasý Atletizm Federasyonundan gelen heyet baþlangýç çivisini çaktý. 28 Kasým 2021'de koþulacak maraton için hazýrlýklar hýzla sürüyor.

“Start-finish hattýný hazýrladýk”

Uluslararasý Atletizm Federasyonu B Sertifikalý Parkur Ölçümcüsü ve Uluslararasý Atletizm Hakemi Rýdvan Doðan, maraton için ilk çiviyi çaktýklarýný belirterek, “Uluslarasý Atletizm Federasyonunun parkurla ilgili istediði bazý kýstaslar var. Start-finish hattýnýn fotoðraflý olarak hazýrlayacaðýmýz kitapçýkta yer almasý da onlardan birisi. Dolayýsýyla daha önce belediye tarafýndan tespit edilen bir parkur var. Bu parkurda bize bildirilen start-finish hattý burasý olacak. Biz burada start-finish hattýný hazýrladýk. 28 Kasým'da yapýlacak olan yarýþmaya hazýr hale getiriyoruz. 21 kilometre 97,5 metrelik bir parkur bu. Bütün dünyada standart olan yarý maratonu ölçüsü” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.