sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, SOSYAL YAÞAM MERKEZLERÝ ÝNÞA EDÝYOR

  •  9 Aðustos 2021 Pazartesi 10:28

Mersin Büyükþehir Belediyesi, dezavantajlý bölgelerde baþta kadýnlar ve çocuklar olmak üzere halkýn sosyalleþmesine ve kiþisel geliþimlerine katkýda bulunmak amacýyla sosyal yaþam merkezleri inþa ediyor.

Halkkent'te yapýmý süren Toroslar Sosyal Yaþam Merkezi'nin yýl sonuna doðru açýlmasý planlanýyor.

Dezavantajlý bölgelerde özellikle çocuklar, yaþlýlar ve engellilere yönelik hizmetlerini hýz kesmeden sürdüren Büyükþehirin sosyal yaþam merkezleri, bölge ihtiyaçlarýný karþýlayacak sosyal donatý alanlarýndan oluþacak. Bir süre önce Halkkent'te yapýmý süren projenin arazi incelemesini yapan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, sosyal tesislerle ilgili deðerlendirmelerde bulunarak, “Bazý yerlerde çok amaçlý toplum merkezleri oluþturacaðýz, bazý bölgelerde daha lokal taleplere, örneðin taziye evi taleplerine yanýt vereceðiz. 2023 sonuna kadar bu taleplerin yoðun olduðu Akdeniz'de ve Toroslar'da bu talepleri karþýlayacaðýz” demiþti.

Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafýndan açýlmasý planlanan Toroslar Sosyal Yaþam Merkezi'nin inþaat çalýþmalarý devam ediyor. Vatandaþlardan gelen taziye evi talebi üzerine bölgenin ihtiyaçlarý belirlenerek yapýmýna baþlanan kompleks, 6 kadýn mesleki eðitim atölyesi, 45 öðrenci kapasiteli okul öncesi eðitim birimi, 350 öðrenci kapasiteli kurs, emekli evi ve 400 kapasiteli taziye evini içerisinde barýndýracak. Yerelden baþlayan hizmetlerin daha iyi sonuçlara ulaþtýrdýðý ilkesinden hareketle kurulan tesis ile verilen hizmetlerin yanýnda yapýlacak organizasyonlarla vatandaþlarýn sosyal yaþamýnýn da canlandýrýlmasý planlanýyor.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.