sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ALTINA YATIRIM YAPANLAR DÝKKAT

  •  8 Aðustos 2021 Pazar 08:29

Altýn fiyatlarý, ABD tarým dýþý istihdam verisi sonrasýnda bir ayýn en düþük seviyesine gerilemesinin ardýndan uzmanlar altýn yatýrýmcýlarýnýn tedirgin olacaðý bir durumun olmayacaðýný söyledi.

ABD tarým dýþý istihdam verisinin ardýndan altýnda yaþanan düþüþ sonrasýnda altýn yatýrýmcýlarý tedirgin olurken Nevþehir'de hizmet veren Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, deðer kaybýnýn dolardaki yükseliþ ile telafi olacaðýný söyledi. Uzer, Altýn dün ABD'de açýlan tarým dýþý istihdam verilerinden sonra bir miktar geri çekilme yaþadý. Bu geri çekilmelerin az da olsa biraz daha devam edeceðini düþünüyoruz. Ancak onstaki düþüþü dolardaki yükseliþ süspansiyon ettiði için genel bazda altýnda çok ciddi kayýplarýn yaþanacaðýný düþünmüyoruz. Ancak altýnýn kýsa bir süre de olsa 480 ila 490 arasýna çekileceðini tahmin ediyoruz. Bugün altýnda güncel fiyatýmýz 493 lira civarýnda. Hafta baþýnda belki 3 ila 5 lira arasýnda bir deðer kaybý yaþayabilir. Ama bu deðer kaybý dolardaki yükseliþ ile beraber tekrar telafi edeceðini düþünüyorum.

“Altýn yatýrýmcýlarý tedirgin olmasýn”

Uzer Döviz ve Sarrafiye Genel Müdürü Nurullah Uzer, orta ve uzun vadede altýný yatýrým aracý olarak görenlerin tedirgin olmalarýný gerektiren bir durumun söz konusu olmadýðýný ifade etti. Uzer, “Bence altýn yatýrýmcýlarýnýn tedirgin olmalarýna gerek yok. Altýn her zaman dediðimiz gibi orta ve uzun vadeli yatýrým aracýdýr. Yatýrýmcýlarýmýz sabrettiði sürece ve yatýrýmlarýný orta ve uzun vade düþündükleri sürece altýndan hiçbir þekilde tedirgin olacaklarý bir durum yok” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.