sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKÝB TÜRKÝYE’NÝN ÝHRACAT ARTIÞ ORTALAMASINI DÖRDE KATLADI

  •  5 Aðustos 2021 Perþembe 10:49

Akdeniz Ýhracatçý Birlikleri (AKÝB), temmuz ayýnda geçen yýlýn ayný dönemine göre yüzde 41,2 artýþla 1,17 milyar dolarlýk ihracat deðerine ulaþýrken ülke ortalamasýnýn 4 katýndan fazla performans sergiledi.

Temmuz ayýnda genel ihracata yüzde 7,8 oranýnda destek veren AKÝB, Türkiye genelindeki 13 genel sekreterlik arasýnda dýþ satým hacmini en fazla artýran birlik oldu. AKÝB Koordinatör Baþkaný Nejdat Sin, “Temmuz ayýnda en güçlü ihracat artýþlarýný kimyevi maddeler, su ürünleri ve hayvansal mamuller ile demir ve demir dýþý metaller sektörlerinde elde ettik. Malta, Lübnan, Yunanistan, Belçika ve Ýspanya pazarlarýnda rekor düzeyde ihracat artýþlarý saðladýk.” dedi.

 

AKÝB'in ihracat ana pazarlarýnýn aðýrlýklý olarak Avrupa Birliði, Orta Doðu, Baðýmsýz Devletler Topluluðu ve Afrika ülkelerinden oluþtuðunu belirten Baþkan Nejdat Sin, küresel tedarik zincirlerinde yeniden yapýlanma ve öne çýkan yakýndan tedarik eðiliminin güçlü üretim merkezlerine sahip olan Doðu Akdeniz Bölgesi için de önemli fýrsatlar barýndýrdýðýný vurguladý.

 

Pandeminin toplumsal yaþamdan saðlýk sistemine, üretimden ticari faaliyetlere kadar küresel ekonomiyi baþtan sona þekillendirdiði bir dönemin yaþandýðýný kaydeden Baþkan Sin, “Covid-19 salgýnýna karþý aþý uygulamalarýnýn yaygýnlaþmasý, ertelenen taleplerin devreye girmesi ve Avrupa Birliði pazarýnýn yeniden büyüme ivmesi yakalamasý gibi olumlu geliþmeleri en iyi þekilde deðerlendirerek ihracatýmýzý her geçen ay daha da artýrýyoruz. AKÝB olarak yeni rekorlar kýrmaya devam edeceðimize ve yýl sonunda ülkemizin ihracat hedeflerine en yüksek düzeyde katký saðlayacaðýmýza inanýyorum.” diye konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.