sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PRÝM BORCU OLANLAR DÝKKAT!

  •  4 Aðustos 2021 Çarþamba 11:14

Sosyal güvenlik prim borcu yapýlandýrmasý ile ilgili açýklamalarda bulunan Kayseri Sosyal Güvenlik Ýl Müdürü Hacý Ali Hasgül; "Ýlk taksit veya peþin ödemede yapýlandýrýlan tutar 1 Kasým 2021 tarihine kadar ödenmezse yapýlandýrma maalesef bozulmaktadýr" dedi.

Konu ile ilgili açýklamalarda bulunan Hasgül; "7236 sayýlý yasa ile Nisan 2021 ve öncesi sosyal güvenlik prim borcu, iþsizlik prim borcu ve idari para cezasý borçlarý yapýlandýrýlmaktadýr. Ýdari para cezalarýnýn borç aslýnýn yüzde 50'sinin silinmesi, prime ait gecikme zamlarýnda büyük indirimler yapýlmasý, bu yapýlandýrma yasasýnýn sunduðu avantajlardan bazýlarýdýr. Bu yasadan faydalanmak için önceki yapýlandýrmalarda olduðu gibi baþvuruda bulunan vatandaþlarýmýzýn baþvurudan sonra ilk iki taksiti süresinde ödemesidir.

Ýlk taksit veya peþin ödemede yapýlandýrýlan tutar 1 Kasým 2021 tarihine kadar ödenmezse yapýlandýrma maalesef bozulmaktadýr. Yine ilk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yýlý içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda da yapýlandýrma bozulacaktýr. Bu þekilde yapýlandýrma bozulmasý durumunda kiþinin borcu yapýlandýrma öncesi duruma gelecektir" dedi.

Genel Saðlýk Sigortasý Yapýlandýrmasý hakkýnda da bilgi veren Hasgül; “GSS borçlarý için baþvuru þartý aranmaksýzýn yapýlandýrma iþlemi otomatik olarak sistem tarafýndan yapýlacaktýr. Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Saðlýk Sigortasý borçlarý yapýlandýrýlacaktýr. Bu yapýlandýrma ile bugüne kadar gelir testi yaptýrmayan vatandaþlarýmýz 30 Kasým 2021'e kadar gelir testi için baþvuru yapmasý durumunda, geliri asgari ücretin üçte birinin altýnda çýkan vatandaþlarýmýzýn borçlarý silinecek ve primleri devlet tarafýndan ödenecektir.

Genel Saðlýk Sigortasý borcu olan vatandaþlarýmýz ise 31 Aralýk 2021 tarihine kadar ana borcun tamamýný ödemesi halinde bu borca iliþkin gecikme cezasý ve zammý silinecektir. Bu yüzden vatandaþlarýmýz yapýlandýrma ile gelen avantajlarý kaçýrmamalarý adýna yasayla belirlenen sürelere dikkat etmeli" diyerek sözlerini tamamladý.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.