sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TGF YÖNETÝMÝ, MGC’YÝ ZÝYARET ETTÝ

  •  4 Aðustos 2021 Çarþamba 11:02

Türkiye Gazeteciler Federasyonu heyeti, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni yeni hizmet binasýnda ziyaret ederek hayýrlý olsun dileklerinde bulundu. Yapýlan ziyarette mesleki sorunlar üzerine sohbet edildi.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu heyeti, 1-4 Aðustos tarihleri arasýnda Mersinde gerçekleþtirecekleri yönetim kurulu toplantýsý ve çeþitli protokol ziyaretleri sýrasýnda Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret etti. TGF Genel Baþkaný Yýlmaz Karaca, Ümit Yaþar Oðuzcan Parkýnýn doðusunda bulunan yeni Mersin Gazeteciler Cemiyeti binasýnýn tüm Mersin basýn canliasýna hayýrlý olmasýný diledi. 

"Ýnternet gazeteciliðinin yasasý olmalý" 

Yapýlan ziyarette TGF heyeti, MGC yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle basýn sektörünün ve gazetecilerin yaþadýðý problemler üzerine sohbet etti. TGF Genel Baþkaný Yýlmaz Karaca, internet gazeteciliðinin yazýk basma darbe vurduðunu söyleyerek, "Elbette internet çaðýnda daha hýzlý haber vermek için günün þartlarýna uymak gerekir. Ama bizdeki internet gazeteciliði (gerçek gazetelerin internet siteleri) dýþýnda yapýlýnca bizim mesleðin yüzkarasý oluyor. 300-500 TL veren alan adý alýyor ve internet sayfasý açtýrýp gerçek gazetecilere zarar veriyor. Bu konuda bir düzenleme yapýlmalý ve acilen internet gazeteciliðinin de yasasý çýkarýlmalýdýr." dedi. 

"Tasarruf tedbirleri basýna vurulan bir darbedir'' 

Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamýnda aldýðý kararýn en çok yanlý basma zarar verdiðini dile getiren Karaca konu ile ilgili þu ifadeleri kullandý: Basma destek çýkan belediye baþkanlarýnýn da önü kesilmekte dolayýsýyla gazetelerin kapýsýna kilit vurulmaktadýr. Tasarruf tedbiri adý altýnda önü kesilen basýna vurulan bu darbe kararýndan vazgeçilmelidir. Son 2 yýlda 1800 resmi ilan alan gazeteden yarýsý kapandý ya da birleþti. Yerel bazda ilçe gazeteleri daha da zor durumda kalmýþtýr. Çünkü ilçelerde resmi ilan alan gazetelerde iþveren dýþýnda kadrolu 3 kiþi çalýþmakta, gelir gideri karþýlamamalctadýr. Tasarruf tedbiri Basýn ilan Kurumunu da batýrýr. 

MGC Baþkaný Rüstem Kaya Tepe, ziyaretlerinden dolayý TGF heyetine teþekkür ederek Genel Baþkan Yýlmaz Karaca'ya plaket takdim etti. Yýlmaz Karaca da TGF yönetim kurulunun ziyareti anýsýna, Baþkan Tepe ve yönetimine yeni cemiyet binasýnýn oluþumunda gösterdiði çaba nedeniyle teþekkür ederek plaket verdi. 

 

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.