sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MOBÝL OYUNLARA 44,7 MÝLYAR DOLAR HARCANDI

  •  2 Aðustos 2021 Pazartesi 09:46

Küresel uygulama harcamalarý 2021 yýlýnýn ilk yarýsýnda yüzde 24 artarak 65 milyar dolara yaklaþýrken, sadece mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcama yapýldýðý belirlendi.

Sensor Tower verilerinden elde edilen bilgilere göre 2021 yýlý ilk yarýsýnda küresel uygulama harcamalarý belli oldu. Böylelikle uygulama harcamalarý yüzde 24 artarak 65 milyar dolara yaklaþýrken, bu harcamalarýn 41,5 milyar dolarý App Store'da, 23,4 milyar dolarý da Google Play Store'da gerçekleþti. Sadece mobil oyunlara harcanan toplam paranýn ise 44,7 milyar dolar olduðu kaydedildi. Rapor, uygulama maðazalarý verilerinden elde edilirken, bu yýlýn ilk yarýsýnda dünya genelinde yaklaþýk 72,5 milyar mobil uygulama indirildiði açýklandý. Bu sayý geçen yýlýn ayný dönemi ile kýyaslandýðýnda ise 71,3 milyar olduðu gözlendi.

Medya takip kurumu Ajans Press, mobil uygulamalar ile alakalý medyaya yansýyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press'in gerçekleþtirdiði medya incelemesine göre, bu yýl mobil uygulamalar ile alakalý basýna 19 bin 454 haber çýkýþý olduðu görüldü. Mobil oyunlar ile ilgili çýkan haber sayýsý ise 7 bin 560 olarak kayýtlara geçti. Yatýrýmcý ve giriþimci sermayeleri tarafýndan ciddi yatýrýmlar almayý baþaran Türk oyun þirketleri, medyada da geniþ yansýma buldu. Araþtýrma 15 binin üzerinde kaynak derlenerek yapýlýrken, haberlerin yüzde 85'i internet siteleri ve bloglarda yer aldý. Yazýlý basýnda yer alan haber içerikleri daha çok ulusal çaplý gazete ve dergilerde haber oldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.