sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE ÝÇÝN KARA GÜN! ANTALYA’DAN SONRA 5 ÞEHÝRDE DAHA YANGIN ÇIKTI

  •  29 Temmuz 2021 Perþembe 08:22

Antalya’da yerleþim yerlerine sýçrayan ve henüz kontrol altýna alýnamayan orman yangýný sürerken Osmaniye, Adana, Kayseri, Uþak ve Mersin’de de yangýn çýktý. Osmaniye ve Adana’da yerleþim yerlerini tehdit eden yangýnlar nedeniyle bölgedeki bazý köyler boþaltýldý.

Antalya Manavgat'taki yangýn söndürülmeden Türkiye'nin birçok ilinden yangýn haberi geldi. Osmaniye, AdanaMersin, Kayseri ve Uþak'ta birçok bölgede yangýnlara havadan ve karadan müdahale edildi. Bazý bölgedeki yangýnlar kontrol altýna alýnýrken diðer yerlerde söndürme çalýþmalarý devam ediyor.

OSMANÝYE

Osmaniye'nin Karacalar köyünde çýkan orman yangýnýna havanýn kararmasýndan dolayý havadan müdahaleye ara verilirken, yangýna karadan müdahale devam ediyor. Yangýnýn yakýnýndaki yerleþim yerlerindeki vatandaþlar þehir merkezine indi. Ayrýca Zorkun yolu trafiðe kapatýldý.

ADANA

Adana'nýn Kozan ilçesine baðlý Kýzlarsekisi Hüsemli mevkiinde akþam saatlerinde ormanlýk alanda yangýn çýktý. Yangýna Kozan Orman Ýþletme Müdürlüðü ekipleri ve çok sayýda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangýnýn rüzgarla birlikte geniþ alanda etkili olduðu öðrenildi.

MERSÝN

Mersin'in Aydýncýk ilçesine baðlý Pembecik ve Bozyazý ilçesinin Kötekler mahallelerindeki ormanlýk alanlarda, öðle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangýn baþladý. Ýhbar üzerine söndürme helikopteri, arazöz ve iþ makineleri ile bölgeye yönlendirilen orman iþçileri, yangýna müdahale etmeye baþladý. Yangýný kontrol altýna alma çalýþmalarý, karadan sürüyor.

UÞAK

Uþak'ta iki farklý iþ yerinin yanýnda çýkan yangýn paniðe neden oldu. Yangýn 4 itfaiye ekibinin titiz çalýþmasý sonucunda iþ yerlerine sýçramadan söndürüldü. Uþak'ta Nuri Þeker caddesi üzerinden bulunan iki farklý iþ yeri yanýnda bulunan otluk alanda, henüz bilinmeyen sebepten yangýn çýktý. Kýsa sürede büyüyerek iþ yerlerine sýçrama ihtimali olan yangýna ihbar üzerine çok sayýda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Ýtfaiyenin çalýþmalarý sonucunda yangýn iþ yerlerine sýçramadan söndürüldü.

KAYSERÝ

Kayseri'nin Yahyalý ilçesinde çýkan orman yangýný, ekipler tarafýndan söndürülmeye çalýþýlýyor. Kapuzbaþý ve Ulupýnar mahalleleri arasýndaki ormanlýk alanda öðle saatlerinde yangýn çýktý. Kýsa sürede büyüyen alevleri görenler, durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ýhbar üzerine olay yerine Yahyalý Orman Müdürlüðü ekipleri sevk edildi. Ormanlýk alana gelen ekipler, yangýný söndürmek için çalýþma baþlattý. Ekiplerin yangýný söndürme çalýþmasý sürüyor. Jandarma, olayla ilgili inceleme baþlattý.

 

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.