sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRK TERSANESÝ, RUS NÜKLEER BUZKIRAN PROJESÝNDE YÜZER HAVUZ ÝNÞA EDECEK

  •  28 Temmuz 2021 Çarþamba 09:01

Ýstanbul merkezli Kuzey Star Tersanesi, Kuzey Denizi rotasýnda faaliyet gösteren Rus nükleer buzkýranlar için yüzer havuz inþa edecek.

Akkuyu NGS'yi inþa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'a baðlý Atomflot'la 66 milyon dolarýn, yani 4 milyar 981 milyon rublenin üzerinde bir anlaþmaya imza atan Türk firmasýnýn inþa edeceði yüzer havuz, nükleer buzkýran gemilerinin havuzlanmasý, tamiri ve bakýmlarý için kullanýlacak. Dizel yakýt ve içme suyu stoklarýnýn yer aldýðý yüzer havuzda, 30 kiþi, 7 gün boyunca karaya ayak basmadan görev yapabilecek. 30 bin ton yük kaldýrma kapasitesine, 220 metre uzunluða ve 48 metre geniþliðe sahip olacak olan yüzer havuz, 2023 yýlýnda tamamlanacak.

Rus gemi klaslama kuruluþu RMRS tarafýndan sertifikalandýrýlan en büyük Türk tersanesi olma özelliðini taþýyan firmanýn yer alacaðý ‘proje 22220'nin buzkýranlarý, tüm dünyada ilgi ile takip ediliyor. Uzunluðu 173,3 metre, geniþliði 34 metre olan buz kýranlar, ‘mühendislik harikasý' olarak kabul ediliyor ve 2,9 metre kalýnlýðýndaki buzu kýrabiliyor. Yeni nesil seri buz kýranlar, Kuzey Kutbu'nda Rusya'nýn liderliðini de güçlendiriyor.

Yeni iþ fýrsatlarý oluþabilir

Türk firmasýnýn Ýþ Geliþtirme Direktörü Ersoy Solmaz, bu dev projede bir Türk þirketi olarak yer almaktan onur duyduklarýný belirterek, “Böyle bir projenin Rusya dýþýnda bir tersaneye verilmesi çok önemlidir. Bu hem Atomflot firmasýnýn tersanemize duyduðu güvenin bir sonucudur hem de 10 yýlý aþkýn süredir Rus müþterilerimize baþarýyla teslim ettiðimiz projelerin ödülüdür. 7 Haziran 2021 tarihinde sözleþmeyi imzaladýðýmýz projenin tasarým süreci sürüyor. Tasarým önce Atomflot, daha sonra ise Rus klasý tarafýndan onaylanacak. Daha sonra malzeme ve ekipman tedarikini saðlayacaðýz. Ýnþa süreci yaklaþýk iki sene sürecek ve 2023'ün son çeyreðinde yüzer havuzu teslim etmeyi planlýyoruz. Özellikle gemi inþa sektöründe Rusya Federasyonu için teslim edilen baþarýlý projeler sayesinde Türk tersanelerinin fiyat-kalite-teslim süresi avantajý ön plana çýkmaktadýr. Kýsa vadede Rusya Federasyonu tarafýndan Türk tersanelerine verilecek sipariþlerin artarak devam edeceðini öngörüyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.