sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ORGANÝK TARIM’ ATAÐI

  •  27 Temmuz 2021 Salý 11:23

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesinin Tarsus ve Toroslar ilçelerinde 100 üreticiyi kapsayan ’Organik Tarým Projesi’nin tanýtým eðitimleri yapýldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesinin Tarsus ve Toroslar ilçelerinde 100 üreticiyi kapsayan 'Organik Tarým Projesi'nin tanýtým eðitimleri yapýldý. Üreticileri organik tarýma teþvik eden projeye Mersinden Kadýn Kooperatifi de destek verdi.

 

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, insan saðlýðýnýn, çevrenin, yer altý sularýnýn, doðal biyo çeþitliliðinin korumasý amacýyla baþlatýlan proje kapsamýnda hastalýk ve zararlýlara dayanýklý bitki çeþitleri kullanýmýnýn artýrýlmasý amaçlanýyor. Bu kapsamda Büyükþehir Belediyesi tarihinde ilk kez baþlatýlan 'Organik Tarým Projesi' üreticilere de önemli faydalar saðlýyor. Ürünün üretilmesi, iþlenmesi ve depolanmasý gibi her aþamada yetkili sertifikalandýrýlmasýný hedefleyen proje, üreticilere bu alanda sunulacak çeþitli destekleri kapsýyor. Proje sayesinde organik tarým eðitimleri ve organik sertifikasyon alýmý aþamalarýndan yararlanma fýrsatý yakalayacak her üreticiye 250 kilogram organik gübre desteði de saðlanacak.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.