sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRK BAYRAÐI KULAÇLARLA KIBRIS’A TAÞINACAK

  •  19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:12

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluþunun 47. yýlýnda kadýn ve erkek sporculardan oluþan yüzme takýmý Türk Bayraðý’ný taþýmak üzere Mersin’den Kýbrýs’a yüzmeye baþladý.

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluþunun 47. yýlýnda kadýn ve erkek sporculardan oluþan yüzme takýmý Türk Bayraðý'ný taþýmak üzere Mersin'den Kýbrýs'a yüzmeye baþladý.

“Bayraðýmýz kulaçlarla Kýbrýs'a sloganýyla” aralarýnda Devlet Eski Bakaný Kürþat Tüzmen'in de bulunduðu milli yüzücüler Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 47. yýl dönümünde Türkiye'den Kýbrýs'a yüzmeye baþladý. Kýbrýs'ýn uluslararasý platformda maruz kaldýðý ambargolara dikkat çekilen etkinlik sabah saat 05:45'te Anamur Ýskelesi'nde baþladý. Sporcular Akdeniz'in açýk sularýnda gerçekleþtirecekleri bu etkinlikte kendilerini köpekbalýklarýndan korumak için sinyal yayan koruyucu bileklik taktý. Hava þartlarýnýn ilerleyen saatlerde bozulabileceðini söyleyen Kürþat Tüzmen 20 Temmuz'da Kýbrýs'a ulaþmayý hedeflediklerini dile getirdi.

“3 Devlet 1 Millet”

Etkinlik baþlamadan önce yaptýðý konuþmada Kýbrýs'ýn önemine deðinen Tüzmen “Bazýlarý bu tabiri pek sevmiyor ama Kýbrýs bizim yavru vatanýmýzdýr. Hatta Cumhurbaþkanýmýz bu tanýmý daha da ilerletti; Türkiye, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere ‘3 devlet 1 millet' kavramýný ortaya koydular. Dolayýsýyla bizim taþýyacaðýmýz bayrak soydaþlarýmýza karþý kýyýda onlarýn daima yanýnda olduðumuzu gösterecek bir davranýþ olur" Ýfadelerini kullandý.

Konuþmalarýnýn ardýndan, sporcularýn bayraklarýný teslim almasýnýn üzerine Tüzmen, alkýþlarla denize atlayarak yüzmeye baþladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.