sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MOTODRAG YARIÞLARI NEFES KESTÝ

  •  5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:02

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü iþbirliðinde düzenlenen Motodrag yarýþmasý nefesleri kesti.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü iþbirliðinde düzenlenen Motodrag yarýþmasý nefesleri kesti. Türkiye'nin çeþitli bölgelerinden gelen 50 sporcu, binlerce seyirciye görsel þölen yaþattý.

Adanalýoðlu Mahallesi'nde gerçekleþtirilen etkinlik, motor tiplerine göre 7 ayrý kategoride düzenlendi. Bu kapsamda sporcular, gerçekleþtirdikleri ýsýnma turlarýnýn ardýndan, sýralý turlar ve ikili yarýþlarý gerçekleþtirdi. 400 metre uzunluðundaki pistte yarýþan ve dereceye giren sporculara, kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Etkinlik alanýna gelen ve sporcularla sohbet eden Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, "Þu an burada çok güzel bir pistimiz var. Biz ilk seçildiðimizde uçmayan kalmasýn projesiyle; gençlerimizi, kadýnlarýmýzý ve çocuklarýmýzý buradan havalandýrarak, kentin üstünde güzel bir uçuþ saðladýk. Bu sefer yine yerden ayaklarýný kesiyoruz ama farklý bir cihazla kesiyoruz. Motorla ve hýzla kesiyoruz. Drag deyince akla sadece motosiklet gelmesin, araçlar için de bu yapýlabilir. Bugün motosikletlerin ayný kategoride yarýþlarýný izleyeceðiz. Katýlým saðlayan birçok sporcu uluslararasý yarýþmalara katýlým saðlayan yarýþmacýlar. Hemen hemen hepsi bana þunu dedi, 'Baþkaným pisti daha da geniþletirsek, Türkiye Þampiyonasý da burada olsun' dediler. Biz de federasyonumuzla görüþeceðiz, inþallah Türkiye Þampiyonasý'ný burada yapacaðýz" dedi.

Federasyonun Ýl Temsilcisi ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü Baþkaný Yusuf Güder ise kentte bu büyüklükteki organizasyonun ilk kez yapýldýðýný belirterek, "Mersin'i, Akdeniz'i tanýtmak adýna güzel bir etkinlik olduðunu düþünüyorum. Tüm güvenlik önlemlerini aldýk. Biz, 'caddeden piste' sloganýyla yola çýktýk. Caddelerde binlerce insan adrenalin duygusu adýna hayatlarýný kaybediyorlar. En büyük amacýmýz, gençlerimizi böyle organizasyonlarla yönlendirmenin zeminini hazýrlamak" ifadelerini kullandý.

Yapýlan yarýþlarýn ardýndan Pro Street kategorisinde birinci olan Tuncer Yeþil, ikinci olan Caner Kýt ve üçüncü olan Kamil Kýrbaþ'a kupa ve ödüllerini Baþkan Gültak verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.