sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEVLETÝ MÝLYONLARCA LÝRA ZARARA SOKAN SUÇ ÖRGÜTÜ, ADLÝYEYE SEVK EDÝLDÝ

  •  4 Haziran 2021 Cuma 16:40

Mersin merkezli 14 ilde suç örgütü kurarak nitelikli dolandýrýcýlýk, rüþvet ve resmi belgede sahtecilik yaptýðý iddia edilen kiþilere yönelik yapýlan operasyonda gözaltýna alýnan 53 kiþi, adliyeye sevk edildi.

Þahýslarýn paravan þirketler kurarak vergi dairesi, ÝÞKUR ve SGK gibi kurumlarý yaklaþýk 150 milyon lira dolandýrdýklarý belirlendi. Ayrýca þüphelilerin, paravan þirketler üzerinden sigortalý gösterdikleri kiþilere yatan bin 168 TL pandemi yardýmýný da kendi aralarýnda bölüþtükleri tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðý koordinesinde Ýl Emniyet Müdürlüðü Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Þube Müdürlüðü ekipleri, paravan þirketler kurarak 'nitelikli dolandýrýcýlýk', 'rüþvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' yapan þahýslara yönelik çalýþma baþlattý. Yapýlan çalýþmalarda, þahýslarýn paravan þirketler üzerinden 'naylon fatura' düzenledikleri, çalýþan olarak gösterdikleri kiþilere bankalardan kredi kullandýrýp yüzde 20'ye varan komisyonlar aldýklarý tespit edildi. Þüphelilerin, vergi indiriminden faydalanarak emekli olmak isteyenler için de rüþvetle sahte engelli saðlýk kurulu raporu düzenlettirdikleri belirledi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.