sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDEN RESMÝ AÇIKLAMA GELDÝ

  •  3 Haziran 2021 Perþembe 17:10

1 Haziran Salý günü Belediye Meclis Toplantýsý esnasýnda Akdeniz Belediye Baþkaný M.Mustafa Gültak’ýn sözlerinin sosyal medyada tartýþma yaratmasý sonrasý Belediye tarafýndan bir açýklama yapýldý

Ýþte o açýklama

Basýna ve Kamuoyuna...

 1 Haziran 2021 Salý günü Belediyemiz Meclis Toplantýsý sýrasýnda, bir meclis üyemizin, bir vatandaþýmýzýn intihar etmesini gündeme getirmesi üzerine sarf ettiðim bazý sözlerim yanlýþ anlaþýlmýþ; kasti aþan yorum ve eleþtirilere neden olmuþtur. Öncelikle, vatandaþýmýzýn yaþamýna son vermesinden dolayý bir kez daha üzgün olduðumu ifade eder, ailesi ve sevenlerine baþsaðlýðý dilerim.

Fakat, basýnda ve kamuoyunda, hakkýmda yayýnlanan spekülatif, gerçeði yansýtmayan haber ve yorumlar nedeniyle bu açýklamayý yapmam kaçýnýlmaz olmuþtur. Benim söylemek istediðim þey; Pandemi koþullarý nedeniyle tüm dünyada ekonomik krizler yaþandýðý ve dolayýsýyla ülkemizde de salgýna karþý önlem olarak kapanma zorunluluaunun, çalýþma hayatýnda bir takým güçlükler meydana getirdýgidir. Muhalefetin sýklýkla gündeme getirdiði 'Türkiye'nin ekonomik olarak bir batakta olduðu' iddiasý hiçbir þekilde doðru deðildir. Devletimiz ve hükümetimiz, Pandemi sürecinde elinden geldigince vatandaþlarýna ve esnafa gerek maddi, gerekse manevi olarak en iyisini yapmaya çalýþmýþtýr. Meclis toplantýsýndaki konuþmamda bahsettiðim ve gündemde tutulan; 'en fakir insan, en zavallý insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarýsýnýn, dünyanýn yarýsýnýn intihar etmesi gerekir' söylemim çarpýtýlarak, þahsýma, partime ve hükümetimize karþý bir linç giriþimi baþlatýlmýþtýr. Burada; 'memleketin yarýsýnýn intihar etmesi gerekirdi' dememdeki kastým; dünyanýn yarýsýný ifade etmek istememle alakalýdýr.

Burada; 'memleketin yarýsýnýn intihar etmesi gerekirdi' dememdeki kastým; dünyanýn yarýsýný ifade etmek istememle alakalýdýr.

Zaten ilk ifademden sonra cümlemin devamýnda 'dünyanýn yarýsý' diyerek bu ifademi de düzelttim. Sürçü lisan ettiðimi anladýðým ve muhalefetin de bunu cýmbýzlayýp aleyhime kullanacaðýný bildiðim için arkasýndan `dünyanýn yarýsýnýn intihar etmesi gerekirdi' dedim. Nitekim konuþmamýn devamýnda, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Afrika ve devamýnda Isveç, Norveç, Danimarka örneklerim tamamen bununla ilintilidir.

Burada hiç kimseyi rencide etmek gibi bir amacým ve ifadem bulunmamaktadýr. Bunun ötesindeki tüm yorumlar kasýtlý ve maksadý aþan yorumlardýr. Zaten konuþmamda Türkiye ekonomisinin güçlü olduðunu ve Pandemiden en az etkilenen ülkeler arasýnda olduðunu vurguladým. Dolayýsýyla sebebi, nedenleri gerçekten araþtýrýlmadan intihar vakalarýnýn, direkt ve sadece ekonomi ile veya iþsizlik ile baðdaþtýrýlmasý yanlýþ olacaktýr. Çünkü pandemi nedeniyle oluþan ekonomik zorluklar, sadece ülkemizi deðil, tüm dünyayý etkilemektedir. Bu olumsuzluðu tüm dünya insanlarý yakýndan hissetmektedir.

M.MUSTAFA GÜLTAK MERSÝN/AKDENÝZ BELEDÝYE BAÞKANI

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.