sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, PANDEMÝDE 1 MÝLYON PAKET YEMEK DAÐITTI

  •  12 Mayýs 2021 Çarþamba 13:00

Mersin Büyükþehir Belediyesi, salgýnýn Türkiye’de de etkisini gösterdiði 2020 Mart ayýndan bu yana geçen 14 ayda toplam 1 milyon kiþiye günlük sýcak yemek ulaþtýrdý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, salgýnýn Türkiye'de de etkisini gösterdiði 2020 Mart ayýndan bu yana geçen 14 ayda toplam 1 milyon kiþiye günlük sýcak yemek ulaþtýrdý. Daðýtým ekipleri, 1 milyonuncu yemeði öðle saatlerinde 73 yaþýndaki Menþuriye Eþiyok ile 87 yaþýndaki Hüsamettin Eþiyok çiftinin evine ulaþtýrdý.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi, 2020 Mart ayýnda yemek üretim kapasitesini artýrarak ihtiyaç sahibi yüz binlerce vatandaþa ücretsiz yemek ulaþtýrdý. Büyükþehir Belediyesi, geçen yýl mart ayýnda günlük bin 500 seviyelerindeki yemek üretim kapasitesini ilerleyen aylarda günlük 9 bin seviyelerine yükseltti. Bu süreçte sokaða çýkma yasaðý getirilen 65 yaþ üstü ve özel ihtiyaç sahibi vatandaþlara talep doðrultusunda her öðlen yemek ulaþtýran belediye, Mahalle Mutfaklarý da kurdu. Sayýsý 21 noktaya ulaþan Mahalle Mutfaklarýnda kentin dezavantajlý mahallelerindeki vatandaþlara 3 TL'ye 3 çeþit yemek imkaný sunan Büyükþehir Belediyesi, Ramazan ayý boyunca da günlük 10 bin seviyelerindeki yemek üretim kapasitesiyle iftar saatlerinde kavurma ve pilavdan oluþan menüleri vatandaþlara ücretsiz olarak ulaþtýrdý.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.