sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ROSATOM’UN “ÝNSANLIK ÝÇÝN ATOM” PROJESÝNE DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK ÝLGÝ

  •  4 Mayýs 2021 Salý 09:42

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un yeni eðitim projesi ‘Ýnsanlýk Ýçin Atom’un 30 Nisan tarihinde gerçekleþtirilen lansmanýný, 40 ülkeden 3 bin 200’den fazla kiþi izledi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un yeni eðitim projesi ‘Ýnsanlýk Ýçin Atom'un 30 Nisan tarihinde gerçekleþtirilen lansmanýný, 40 ülkeden 3 bin 200'den fazla kiþi izledi. Ýnsanlýk Ýçin Atom projesinde, insan hikayeleri aracýlýðýyla Birleþmiþ Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkýnma Hedeflerine ulaþmak için nükleer teknolojinin öneminin gösterilmesi amaçlanýyor.

 

“Ýnsanlýk neden nükleer teknolojilere ihtiyaç duyuyor?” baþlýklý projenin lansmanýna, Rosatom Sürdürülebilir Kalkýnma Departmaný Direktörü Polina Lion, Dünya Nükleer Birliði (WNA) Genel Müdürü Sama Bilbao-y-Leon, Dünya Enerji Konseyi Üyesi Dr. Maher Aziz, Bright New World'ün kurucusu Ben Heard ve ITER (Uluslararasý Termonükleer Deneysel Reaktör) Mühendislik Departmaný Direktörü Sergio Orlandi katýldý. Ayrýca, projede yer alan kiþiler de etkinliðe katýlarak deneyimlerini paylaþtý.

“Nükleer enerji hem sürdürülebilir hem de düþük karbonlu tek bir enerji kaynaðýdýr”

Konuþmacýlar, etkinlikte nükleer teknolojilerin sosyal, ekonomik ve çevresel avantajlarýnýn yaný sýra bugünün ve geleceðin en acil sorunlarýnýn çözümüne yaptýðý katkýyý tartýþtý. Rosatom Sürdürülebilir Kalkýnma Departmaný Direktörü Polina Lion, sürdürülebilir enerji kaynaðý olmadan Sürdürülebilir Kalkýnma Hedeflerine ulaþmamýn mümkün olmadýðýný vurgulayarak, “Nükleer enerji hem sürdürülebilir hem de düþük karbonlu tek bir enerji kaynaðýdýr. Bununla birlikte nükleer santraller 7/24 çalýþýr, doðrudan karbondioksit emisyonu üretmez ve neredeyse hiç atýk býrakmaz” dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.