sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÜRETÝCÝ KADINLARA KAZ DESTEÐÝ

  •  3 Mayýs 2021 Pazartesi 11:29

Mersin’de bölge halkýnýn ekonomisine katký saðlamak amacýyla büyük çoðunluðu kadýnlardan oluþan üreticilere, kaz desteði saðlandýðý bildirildi.

Mersin'de bölge halkýnýn ekonomisine katký saðlamak amacýyla büyük çoðunluðu kadýnlardan oluþan üreticilere, kaz desteði saðlandýðý bildirildi.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, 'kazlar büyükþehirden kazanmak yetiþtiriciden' sloganýyla hayata geçirilen 'Kazanç Projesi'sinin ilk etabý Tarsus ilçesinde gerçekleþtirildi. Ýlçedeki 50 dar gelirli üretici kazlarýna kavuþmaya baþlarken, 10 bin adet kaz ve 50 ton yem desteðinden yararlanacak olan 100 üreticinin 76'sýnýn kadýnlardan oluþtuðu belirtildi.

 

Proje kapsamýnda üretilen kaz ve yumurtalarýn Mersinden Kadýn Kooperatifi tarafýndan satýn alýnacaðýný, projenin en ince ayrýntýsýna kadar düþünülüp, hesaplamalarýn yapýldýðýný ifade eden Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, “Üreticilerimize helali hoþ olsun. Bu yýl sonunda 100 üreticimize 10 bin adet kaz daðýtmýþ olacaðýz. Bir yýllýk projede 50 ton da yem desteði saðlamýþ olacaðýz. Proje sonunda 30 bin adet kaz popülasyonu da gerçekleþmiþ olacak” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.