sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

UEFA, ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ FORMATINDA DEÐÝÞÝKLÝÐE GÝTTÝ

  •  19 Nisan 2021 Pazartesi 17:27

UEFA, 2024-2025 sezonundan itibaren Þampiyonlar Ligi’ne 36 takýmýn katýlmasýný ve maçlarýn lig usulüne göre oynanmasýný kararlaþtýrdý.

Avrupa futbolunda devrim gibi kararlar alýnmaya devam ediyor. Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Milan ve Inter, yaptýklarý açýklama ile Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarýný duyurmuþtu. UEFA ve FIFA tarafýnda yaþanan bu geliþmeye tepkiler büyürken, UEFA'nýn bugün gerçekleþen Ýcra Kurulu Toplantýsý'nda yeni bir karar alýndý. Buna göre; 2024-2025 sezonundan itibaren UEFA Þampiyonlar Ligi'ne 36 takým katýlacak ve maçlar lig usulüne göre oynanacak.

Yeni format nasýl olacak

Þampiyonlar Ligi'nde belirlenen yeni formata göre 36 takým UEFA'daki sýralamasýna göre 4 farklý kategoriye ayrýlacak. Oynadýðý ligde Þampiyonlar Ligi vizesi alamayan ancak organizasyonda önemli baþarýlar elde etmiþ iki kulüp Wild Card kontenjanýndan yararlanabilecek. Yeni formatta grup aþamalarý kalkacak. Takýmlar, güçleri deðiþkenlik gösteren 10 rakiple karþýlaþacak.

 

Ýlk aþamada her takým 5 iç saha ve 5 deplasman maçý oynayacak. 10 maç sonunda oluþacak tablo neticesinde genel puan sýralamasýndaki ilk 8 takým doðrudan üst tura çýkarken, diðer 8 takým play-off usulü ile ikinci tur biletini alacak. Play-off etabýnda elenen takýmlar UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Son 16 Turu'ndan itibaren ise maçlar Þampiyonlar Ligi'nin klasik formatýndaki gibi oynanacak.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.