sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN DOWN SENDROMLU MÝLLÝ SPORCULARLA ETKÝNLÝK

  •  23 Mart 2021 Salý 11:23

Türkiye’nin ilk down sendromlu milli sporcularý, düzenlenen etkinlikte, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü kick boks sporcularý ile bir araya geldi.

Türkiye'nin ilk down sendromlu milli sporcularý, düzenlenen etkinlikte, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü kick boks sporcularý ile bir araya geldi. Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, “Down sendromu bir hastalýk deðil, genetik bir farklýlýktýr. Farklýlýklarýmýzý eleþtirerek deðil bu hayatý hep birlikte paylaþarak mutlu olabiliriz” dedi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkýndalýk Günü dolayýsýyla bir spor etkinliði düzenledi. Etkinliðe, Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak, Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir ile belediye baþkan yardýmcýlarý ve birim müdürleri katýldý.

Toroslar 1000 Kiþilik Spor Salonunda gerçekleþen etkinlikte, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü kick boks sporcularý ile Türkiye'nin ilk down sendromlu milli sporcularý temsili müsabaka yaptý. Müsabaka öncesinde Akdeniz Belediyesinde görevli uzman psikolog tarafýndan özel gereksinimli bireylerin topluma entegre olabilmeleri ve down sendromlu bireylerin de farklýlýklarýna saygý ve empati duyulabilmesi amacýyla “Farklýlýklarýmýzla Bir Bütünüz” atölye çalýþmasý düzenlendi. Atölye çalýþmasýnýn ardýndan down sendromlu bireyler, Akdeniz Belediyesi sporcularýna liderlik ederek judo taktikleri öðretti.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.