sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN GÜLTAK’TAN MOBBÝNG ÝDDÝALARINA YANIT

  •  18 Mart 2021 Perþembe 09:49

Akdeniz Belediye Baþkaný Muhammet Mustafa Gültak, belediyenin farklý birimlerinde çalýþan bazý personele mobbing uygulandýðý iddialarýna yanýt verdi.

Personeli verimli olabilecekleri birimlerde görevlendirmenin öncelikli hedefleri olduðunu belirten Gültak, DÝSK Genel Ýþ Sendikasý Mersin Þubesinin açýklamasýnýn Büyükþehir Belediye Meclisinde yaþanan gerginliðin ardýndan yapýlmasýnýn manidar olduðunu kaydetti.

Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, yaptýðý yazýlý açýklamada, DÝSK Genel Ýþ Sendikasý Mersin Þubesi tarafýndan yapýlan bir açýklamada, Akdeniz Belediyesinin farklý birimlerinde çalýþan birkaç personeli farklý birimlerde görevlendirmelerinin ‘mobbing' olarak nitelendirildiðini belirtti. Açýklamada ayrýca, sendikal mücadeleye karþý olduðu, sendika temsilcileri ile sendikal çalýþmalarý engellemeye yönelik bir tutum içerisinde bulunduðu algýsý oluþturulmaya çalýþýldýðýný da ifade eden Gültak, “Sendikanýn açýklamasýnda da yer aldýðý üzere; devlet veya özel olsun; her kurumda olduðu gibi belediyemizde de farklý zamanlarda iþçilerin unvan ve vasýflarýna göre farklý görevlendirmeler yapýlabilmektedir. Bizim öncelikli hedef ve amacýmýz, personellerimizi her zaman daha verimli olabilecekleri birim veya alanda görevlendirmektir. Þu çok açýktýr ki; sendikanýn bu açýklamasýnýn, birkaç gün önce yapýlan Mersin Büyükþehir Belediyesi Meclis toplantýsýnda, iþten çýkarmalar ile ilgili tartýþmalar üzerine oluþan gerginliðin hemen ardýndan yapýlmasý çok daha manidardýr. Mersin Büyükþehir Belediyesi iþçilerinin yetkili sendikasý da yine DÝSK Genel Ýþ'tir. Yerel seçimlerin üzerinden geçen yaklaþýk 20 aylýk süreçte, Mersin Büyükþehir Belediyesinden bin ila 2 bin 500 arasýnda iþçinin iþinden çýkarýldýðýný da tüm Mersin bilmektedir. Hal böyleyken DÝSK Genel Ýþ Sendikasý; Mersin Büyükþehir Belediyesinin iþçilere dönük bu kýyýmýna, yüzlercesinin en uzak bölgelere sürgün edilmesine ve mobbinge uðramasýna yönelik uygulamalarýna neden sessiz kalmýþtýr?” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.