sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADIN MEHTERANLARDAN "ÇANAKKALE GEÇÝLMEZ" MESAJI

  •  18 Mart 2021 Perþembe 09:45

Türkiye’nin sayýlý kadýn mehteran ekiplerinden Erdemli Belediyesi kadýn mehteran ekibi, 18 Mart Þehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yýl dönümüne özel bir klip yayýnladý. Zaferin yýl dönümünde, sanatçý Esat Kabaklý’nýn desteðiyle, ‘bu bayrak’ parçasýný seslendiren Erdemli Belediyesi kadýn mehteran ekibi, izleyenleri kendine hayran býraktý. Ekip adeta ’Unutana yine hatýrlatýrýz, Çanakkale geçilmez” mesajý verdi.

Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, tarih boyunca cephede bile kadýnlarýn hep ön saflarda olduðunu söyledi.

Baþkan Tollu,“Hem Çanakkale'de hem Kurtuluþ Savaþý'nda sýrtýnda top mermisi taþýyan, cephede göðüs göðüse çarpýþan ve ülkeyi kurtaran bizim kadýnlarýmýz. Günümüzde hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda, bu ülkeyi muasýr medeniyetler seviyesine ulaþmasý için çalýþan yine bizim kadýnlarýmýz. Þu anda özgür bir ülkede yaþýyorsak, özgür bir ülkenin havasýný teneffüs ediyorsak bunu gerçekten dün eþinin yanýnda her alanda çalýþan, çarpýþan kadýnlarýmýza borçlu olduðumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Kurduklarý kadýn mehteran ekibinin, imkan verildiðinde kadýnlarýn ne denli baþarýlý olacaðýnýn da göstergesi olduðunu anlatan Tollu, "Geçmiþi yad etmek adýna, 18 Mart'ý en güzel þekilde yad etmek adýna kadýnlarýmýzdan oluþan mehter takýmýmýz bir çalýþma yaptý. Ekibimiz kadýnlarýmýza imkan verildiðinde nelerin yapabileceðinin en güzel örneðini. Kadýnlarýmýz giriþtiði her iþte ne kadar baþarýlý olduklarýný görüyoruz. Ben kadýnlarýmýzý tebrik ediyorum. Kurtuluþ Savaþý'nda caný, kaný pahasýna bu ülkeyi bize emanet eden kadýnlarýmýzýn torunlarýnýn, atalarýna yakýþýr bir þekilde geleceðe umutla baktýklarýný görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini en yükseðe taþýma gayreti içerisinde olduklarýný bilmek, o gayreti görmek, bizi bu ülkenin aydýnlýk geleceði adýna gerçekten mutlu ediyor. 18 Mart'ta Çanakkale'de binlerce þehidimizi saygýyla, hürmetle yad ediyor, onlardan devraldýðýmýz bu emaneti daha da güzele daha da mükemmele taþýyacaðýmýza bir kez daha söz veriyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.