sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSTÝKLAL MARÞININ KABULÜNÜN 100. YILI MERSÝN’DE TÖRENLE KUTLANDI

  •  13 Mart 2021 Cumartesi 11:12

Ýstiklal Marþýnýn kabulünün 100. yýlý Mersin’de düzenlenen törenle kutlandý. ‘Ýstiklal Marþýnýn Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayýsýyla düzenlenen törende konuþan Vali Ali Ýhsan Su, “Milletimiz asla esarete boyun eðmez, hürriyetinden ve baðýmsýzlýðýndan asla taviz vermez. Bu ruhla ve bu heyecanla milli marþýmýz kaleme alýnmýþtýr” dedi.

Ýstiklal Marþýnýn kabulünün 100. yýlý ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreni Kültür Merkezinde gerçekleþtirildi. Törene, Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Fuat Gedik, Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Gülcan Kýþ, Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca, protokol üyeleri, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

“Milletimiz hürriyetinden ve baðýmsýzlýðýndan asla taviz vermez”

Törende konuþan Vali Su, Mehmet Akif Ersoy'un Ýstiklal Marþýnda Türk milletinin hasletlerini ve karakterini ortaya koyduðunu belirterek, “Milletimiz asla esarete boyun eðmez, hürriyetinden ve baðýmsýzlýðýndan asla taviz vermez. Bu ruhla ve bu heyecanla milli marþýmýz kaleme alýnmýþtýr. Milli marþýmýz, milletimizin hissiyatýný ve heyecanýný ortaya koyan bir marþtýr. O günün þartlarýnda en olumsuz durumlarda dahi “Korkma!” diye baþlayan ve milletimize ilham kaynaðý olan, milli mücadele ruhunu ateþleyen bu milli marþýmýz bugün de bize yine ayný heyecaný veriyor, ayný ruhla ayný tefekkürle vatanýmýz, milletimiz, ülkemiz için çalýþmamýzda ilham kaynaðý oluyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.