sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, 5. ULUSLARARASI BÝYOSÝDAL KONGRESÝNE KATILDI

  •  12 Mart 2021 Cuma 10:05

Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkaný Dr. Bülent Halisdemir, online olarak düzenlenen 5. Uluslararasý Biyosidal Kongresinde, zararlý haþerelere karþý kent genelinde gerçekleþtirdikleri biyosidal uygulamalarýný ve salgýna karþý yapýlan dezenfeksiyon çalýþmalarýný anlattý.

Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkaný Halisdemir, Biyosidal Ýþ ve Çevre Saðlýðý Derneði, Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesinin iþ birliði ile düzenlenen 5. Uluslararasý Biyosidal Kongresine katýldý. Halisdemir, 13 oturum þeklinde gerçekleþen kongrede, ‘Yerel Yönetimlerde Pandemi Döneminde Biyosidal Ürün Uygulama Örnekleri' baþlýklý oturumda, Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkanlýðý olarak kent genelinde zararlý haþerelere karþý yürüttükleri çalýþmalarý anlattý.

Kent zararlýlarý ile mücadelede temel amaçlarýnýn insan ve çevre saðlýðýný göz önünde tutarak, doðal dengeyi bozmadan zararlý böcek popülasyonlarýný mümkün olduðunca ve uzun süre zararlýlýk seviyesinin altýnda tutmaya çalýþmak olduðunu ifade eden Halisdemir, vektörel mücadele uygulamalarýný ekolojik dengeyi gözeterek yürüttüklerini söyledi.

Larva ve uçkuna karþý kimyasal mücadele yerine lepistesli mücadele

Larva ve uçkunun üreme alanlarýnýn belirlenerek haritalandýrýldýðýný ifade eden Halisdemir, uygulamalarýnda bölge özelliklerine ve koþullarýna uygun ürün ve formulasyonlarý seçtiklerini belirtti. Direnç geliþimin engellenmesi ve kontrolünün saðlanmasý amacýyla farklý aktif madde gruplarýnýn dönüþümlü olarak kullanýldýðýnýn da altýný çizen Halisdemir, çevreye verilecek olumsuz etkinin en aza indirilmesi amacýyla toksikolojik ve ekotoksikolojik çalýþmalarý yapýlmýþ ürünlere öncelik verdiklerini kaydetti. Halisdemir, çevreye zarar veren kimyasal kullanýmýnýn önüne geçmek amacýyla larva ve uçkun üreme alanlarýna avcý balýk olarak lepistes üretip salýmýný yaparak kimyasal mücadeleye alternatif bir mücadele þekli geliþtirdiklerini de ifade etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.