sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VÝRÜS BULAÞMASIN DÝYE AYLARDIR AÝLELERÝNDEN UZAKTA YAÞIYORLAR

  •  12 Mart 2021 Cuma 09:24

Pandeminin ön cephedeki savaþçýlarý saðlýkçýlar, bir taraftan fedakarca virüsle mücadeleye devam ederken, bir taraftan da çok özlemelerine karþýn sorumluluk bilinciyle aylardýr ailelerinden uzakta yaþýyorlar.

Mersin'de Mustafa Baysan öðrenci yurdunda kalan kimi hekim, kimi hemþire saðlýk çalýþanlarý, ailelerini ve yakýnlarýný riske atmamak için pandemi bitene kadar eve dönmemekte kararlý.

Covid-19 salgýnýnýn Türkiye'de görüldüðü geçen yýl mart ayýndan bu yana yoðun bir mücadele veren saðlýk çalýþanlarý, bir taraftan da ailelerine olan özlemin aðýrlýðýyla yaþýyor. Pandeminin baþýndan itibaren hep ‘aileme virüs taþýrsam' korkusuyla yaþayan saðlýk çalýþanlarýnýn büyük bölümü, riskin devam ettiði bugünlerde de virüs bulaþtýrma endiþesiyle halen ailelerinden uzakta kalmayý tercih ediyor.

Mersin'de de bazýlarý Covid-19'u da atlatan ve ailelerini çok özledikleri halde sorumluluklarý aðýr bastýðý için aylardýr evlerine gitmeyen saðlýk çalýþanlarý, pandemi bir an önce bitip ailelerine kavuþmak için herkesi sorumlu ve bilinçli davranarak önlemlere uymaya çaðýrýyor.

Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesinin geçen yýl aðustos ayýndan itibaren saðlýk çalýþanlarýna tahsis ettiði Mustafa Baysan Yüksek Öðretim Erkek Öðrenci Yurdunda da þu anda 102 saðlýk çalýþaný kalýyor. Bunlardan aile hekimi Dr. Haydar Karakoyun, biri zihinsel ve bedensel engelli iki çocuðu ile eþine virüs bulaþtýrmamak için 10 aydýr yurtta kalýrken, annesi ve babasý iþitme engelli olan hemþire Berrin Uz da yaklaþýk 4 aydýr ailesinden ayrý yaþýyor. Dr. Karakoyun ve hemþire Uz, pandemi sürecinde yaþadýklarýný ÝHA muhabirine anlattýlar.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.