sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝNÝN KIRSAL KALKINMA HAREKETÝ DEVAM EDÝYOR

  •  11 Mart 2021 Perþembe 10:05

Tarsus Belediyesinin kýrsal kalkýnmayý desteklemek ve kýrsal kesimde yaþayan halkýn yaþam standardýný yükseltmek amacýyla baþlattýðý kýrsal kalkýnma hareketi, 5 bin zeytin fidaný ve 5 bin adet incir fidaný daðýtýmý çalýþmasýyla devam ediyor.

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan'ýn öncülüðünde baþlatýlan 'Ata Tohumu' projesi kapsamýnda, Baþkan Yardýmcýsý Osman Polat'ýn koordinesinde Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü tarafýndan yürütülen çalýþmalarda, bölgede yoðun talep gören 'Gemlik ve Sarýulak' zeytin çeþitleri ile siyah, beyaz ve bardacýk incir çeþitleri Tarsus Belediyesinin fidanlýklarýnda çelikleme yöntemiyle çoðaltýlýp geliþtiriliyor. 5 bin zeytin ve 5 bin adet incir fidanýnýn bulunduðu fidanlýkta toplam 10 bin fidan geliþtirildi. Fidanlar, kýrsal kesimde yaþayan küçük üreticilerle buluþmayý bekliyor.

"Ürettiðimiz fideler toprak ana ile buluþup gelecek nesillere kök salacak"

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, kýrsal kesimde yaþayan halkýn yaþam standardýnýn yükseltilmesi, gelecek nesillerin daha saðlýklý ve daha organik beslenebilmesi için belediye olarak üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Bozdoðan, “Tarýmsal geliþim ve çalýþmalarýn çok önemli olduðu þehrimizde, ekmeðini topraktan kazanan, topraktan geçinen vatandaþlarýmýza destek vermek ve onlarýn geçim kaynaðý olan ürünleri geliþtirmek için bir dizi çalýþma yapýyoruz. Belediyemiz Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü bünyesinde yapýlan çalýþmalarda, yöremize ait ürünler baþta olmak üzere örneðin Tarsus'a özgü 'Sarýulak' zeytinleri gibi, baþka yöreye ait fakat bölgemizde yetiþmeye müsait olan 'Gemlik' cinsi zeytin gibi türleri ve geçmiþ dönemlerde yoðun bir þekilde ekimi yapýlan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuþ türleri gün yüzüne çýkartarak yeniden toprak anaya teslim ediyoruz. Þehrimizin önemli geçim kaynaðý olan tarýmýn geliþmesi, organik tarýmýn devamlýlýðýnýn saðlanmasý ve gelecek nesillere saðlýkla aktarýlmasý için çalýþmalarýmýz aralýksýz devam edecektir. Ürettiðimiz fideler toprak ana ile buluþup gelecek nesillere kök salacak” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.