sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’NÝN ÝLK NÜKLEER SANTRALÝNDE BÝN 41 KADIN SAHADA ÇALIÞIYOR

  •  9 Mart 2021 Salý 09:24

Nükleer alanda da giderek söz sahibi olan kadýnlar, Akkuyu NGS’de baþarýlarýyla göz dolduruyor.

Nükleer alanda da giderek söz sahibi olan kadýnlar, Akkuyu NGS'de baþarýlarýyla göz dolduruyor. Türkiye'nin ilk nükleer santrali olma özelliði taþýyan Akkuyu NGS'de, 8 bin çalýþanýn bin 41'i kadýn. Akkuyu Nükleer A.Þ. Ýdari Destek Direktörlüðü Genel Müdür Özel Kalem Müdürü Natalia Konovalova, “Sahada bin 41 kadýn çalýþýyor. Bunlarýn 308'i Akkuyu Nükleer A.Þ. bünyesinde görev alýyor ve bunlardan da 97'si Türk” dedi.

 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafýndan Mersin'de inþa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesindeki kadýn çalýþanlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Gününde Mersinli kadýn gazetecilerle bir araya geldi. Her biri kendi alanýnda baþarýlara imza atmýþ kadýn uzmanlar, çalýþma koþullarýný ve baþarýlarýný paylaþtý.

 

Nükleer Alanda Kadýnlar (NÜKAD) grubu üyesi ve Nükleer Sanayi Derneði Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Sevimli'nin moderatörlüðünde bir otelde gerçekleþtirilen etkinliðe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý Nükleer Enerji Proje Geliþtirme Dairesi Baþkanlýðý ETK Uzman Yardýmcýsý Kübra Þengül, Akkuyu Nükleer A.Þ. Ýdari Destek Direktörlüðü Genel Müdür Özel Kalem Müdürü Natalia Konovalova, Akkuyu Nükleer A.Þ. Hukuk ve Kurumsal Ýþler Direktörlüðü Uyuþmazlýklar ve Dava Ýþleri Birimi Eksperi Aslýhan Polat, Akkuyu Nükleer A.Þ. Radyoaktif Atýk Yönetimi ve Harcanmýþ Yakýt Departmaný Kýdemli Uzman Emine Tellioðlu ile Treysan Prefabrik Çelik Yapýlar þirketinden Ýþ Güvenliði Uzmaný Ayþenur Bal konuþmacý olarak katýldý.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.