sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝNDEN YABANÝ OTLARA YÖNELÝK ÝLAÇLAMA

  •  5 Mart 2021 Cuma 17:17

Toroslar Belediyesi Temizlik Ýþleri Müdürlüðü ekipleri, ilçe genelindeki boþ arazi, yol ve kaldýrým kenarlarýnda özellikle bahar ve yaz aylarýnda yetiþen yabani otlara yönelik ilaçlama çalýþmasý yapýyor.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, daha temiz ve saðlýklý bir çevre hedefiyle çalýþmalar aralýksýz sürüyor. Bu kapsamda ekipler, yabani otlara karþý ilaçlama yapýyor. Ýlçenin 67 mahallesinde yürütülen çalýþmalarda, çevre ve insan saðlýðý ön planda tutuluyor. Daha önceki yýllarda traktör marifetiyle yapýlan bu çalýþma, ekipler tarafýndan sistemli bir þekilde gerçekleþtirilerek ilaç kullanýmýnda yüzde 50 tasarruf saðlandý.

"Çevre ve insan saðlýðýný ön planda tutuyoruz"

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, hemþehrilerinin daha saðlýklý, rahat ve huzur içinde bir yaþam sürdürmeleri için çalýþtýklarýný belirterek, "Yeþil alanlarda, yol ve kaldýrým kenarlarýnda hýzla büyüyen yabani otlar çevre kirliliði açýsýndan sýkýntý oluþturuyor. Biz de düzenli olarak yeþil alanlarýmýzda yaptýðýmýz ot biçme ve temizlik çalýþmalarýmýzýn yanýnda yaz mevsiminden önce yabani otlarýn büyüyebileceði tüm noktalarý ilaçlýyoruz" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.