sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

JANDARMANIN "CAN DOSTLARI" SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI OLDU

  •  3 Mart 2021 Çarþamba 10:29

Mersin’de görev yapan ve jandarmanýn ’can dostlarý’ olan narkotik, bomba arama, iz takip, kadavra, tütün ve mayýn arama köpekleri, 2020 yýlýnda da suçlularýn korkulu rüyasý oldu.

Mersin'de görev yapan ve jandarmanýn 'can dostlarý' olan narkotik, bomba arama, iz takip, kadavra, tütün ve mayýn arama köpekleri, 2020 yýlýnda da suçlularýn korkulu rüyasý oldu. Görevlerde kimsenin göremediði ve koku alamadýðý yerlerde hassas burunlarýyla suç unsurlarýný bulan köpekler, jandarmanýn eli-ayaðý oluyorlar.

Mersin Ýl Jandarma Komutanlýðý Asayiþ ve KOM þube müdürlüklerinde görev yapan köpekler, suçlulara göz açtýrmýyor. Narkotikte 'Fýndýk', 'Çaylak', 'Dünya', bomba aramada 'Kapsül' ile 'Taviz', tütünde 'Tonik', kadavrada 'Sarý', iz takipte 'Hera' ve mayýnda 'Herkül', 2020 yýlýndaki operasyonlarda da baþarýlý çalýþmalar yaparak jandarmanýn eli-ayaðý oldu. Özellikle narkotik köpekleri, uyuþturucu satýcýlarýnýn korkulu rüyasý olmayý sürdürüyor. Ekipler, yaptýklarý 522 operasyonda uyuþturucu satýcýlarýna göz açtýrmazken, jandarmanýn en büyük destekçisi 'can dostlarýmýz' dedikleri, narkotik dedektör köpekleri oldu. Görev köpekleri, jandarma ekiplerince düzenlenen ve 45 kilo 690 gram esrar, 7 kilo 33 gram toz esrar, 152 gram skunk, 58 gram bonzai, 849 adet ecstacy, 2 bin 1 adet captagon, 17 gram metamfetamin, 52 gram eroin ve 6 bin 70 adet sentetik hap ele geçirilen operasyonlarýn büyük bölümünde yer alarak, insanýn gözle göremediði, kokusunu alamadýðý yerlerde uyuþturucularý buldu. Suçlularýn adeta korkulu rüyasý olan görev köpekleri, 2020 yýlýnda 352 yol kontrolü, 149 ev, 4 arazi ve 17 umuma açýk yerde de arama faaliyetine katýldý.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.