sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARSLANKÖY’DE KURTULUÞ COÞKUSU

  •  2 Mart 2021 Salý 08:25

Anadolu’da yazýlan kurtuluþ destanýnda imzasý bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin baþladýðý yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. Anadolu’da yazýlan kurtuluþ destanýnda imzasý bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin baþladýðý yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düþman iþgalinden kurtuluþunun 101. yýl dönümü coþkuyla kutlandý.

Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet Alanýnda düzenlenen kutlama programýnda, Toroslar Belediyesi tarafýndan vatandaþlara lokum ikramý yapýlýrken, çocuk boyama kitabý ve kalpak da hediye edildi. Dönemin askeri kýyafetlerini giyen gençlerin de yer aldýðý törende milli mücadele ruhu yeniden yaþatýldý.

Programýn açýlýþ konuþmasýný Arslanköy Mahalle Muhtarý Erdal Cengiz yaparak, Arslanköy'de verilen kahramanlýk destanýný anlattý. Cengiz; "Köyümüz, tarihe altýn harflerle ismini yazdýrmýþtýr. Bize bu gururu yaþatan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, þehit ve gazilerimizi, kadýný ve erkeðiyle kahraman köylülerimizi minnet ve saygýyla anýyorum" dedi.

"Çok þükür ki Arslanköy var, çok þükür ki Anadolu'da bir sürü Arslanköy var"

Duygulu anlarýn yaþandýðý törende Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz ise Arslanköylü hemþehrilerinin kurtuluþ gününü kutlayarak, Arslanköy'de yazýlan destanýn ve verilen mücadelenin bir özelliði olduðuna dikkat çekti. Yýlmaz, "Arslanköy'deki mili hareketlenme Ýstanbul'dan, Ankara'dan ya da baþka yerden yapýlan bir çaðrý ile deðil, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayýs'ta Samsun'a çýkmasýyla eþ zamanlý olarak milletimizin, Arslanköylülerimizin içinden gelen milli refleks ve milli iradeyle baþlatýlmýþtýr. Bu açýdan Arslanköy'de verilen kurtuluþ mücadelesi önemlidir. Eminim ki, bugün de bayraðýmýz, vatanýmýz ve baðýmsýzlýðýmýza iliþkin her hangi bir tehdit karþýsýnda Arslanköylü hemþehrilerimiz yine ayný milli iradeyle harekete geçecektir. Kurtuluþ mücadelesinde can veren, kan veren, alýn teri döken tüm büyüklerimizi ve þehitlerimizi minnetle anýyorum. Çok þükür ki Arslanköy var, çok þükür ki Anadolu'da bir sürü Arslanköy var. Türk milleti var oldukça, bayraðýmýz dalgalandýkça baðýmsýzlýðýmýz, devletimiz ve milletimiz için hep birlikte mücadele etmeye hazýrýz ve hazýr olacaðýz inþallah" diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.