sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER, ’TRAVEL TURKEY ÝZMÝR FUARINDA MERSÝN’Ý TANITTI

  •  1 Mart 2021 Pazartesi 09:45

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Türkiye’nin turizm deðerlerini dünya ile buluþturan ve bu yýl pandemi dolayýsýyla dijital ortamda gerçekleþtirilen ’Travel Turkey Ýzmir Turizm Fuarý’na katýldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Türkiye'nin turizm deðerlerini dünya ile buluþturan ve bu yýl pandemi dolayýsýyla dijital ortamda gerçekleþtirilen 'Travel Turkey Ýzmir Turizm Fuarý'na katýldý. Fuarda, Mersin'in kültür, sanat, turizm ve spor gibi birçok alandaki potansiyelini anlatan Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, “Herkesi Mersin'e, Mersin'in güzelliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, bu yýl 14'üncüsü düzenlenen fuar, pandemi dolayýsýyla dijital olarak gerçekleþtirildi. Fuarda, Mersin Büyükþehir Belediyesi il sunumunu Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer yaptý. Mersin'in kültür, sanat, turizm, spor, gastronomi gibi birçok farklý alandaki potansiyelinden söz eden Seçer, Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu alanlarda hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeleri anlattý.

“Mersin olaðanüstü özelliklere sahip bir kent”

Mersin'in olaðanüstü özelliklere sahip bir kent olduðunu söyleyen Seçer, "Aslýnda bir turizm kenti ama geldiðimiz noktada tam olarak turizm potansiyellerinin açýða çýkarýldýðýndan söz edemeyiz. Oysa ki, muazzam bir sahil kenti. 320 kilometre kuþ uçuþu sahili olan bir kent. Ýklim olarak Akdeniz ikliminin hüküm sürdüðü bir kent. Toros daðlarýnýn eteklerinde, sýrtýný Toros daðlarýna dayamýþ, muazzam doða güzelliklerine sahip bir kentimiz. Bunun yanýnda tarihi, kültürel birikimleri olan bir kent. Bunlarý insanlýðýn hizmetine sunamýyoruz. Bu da bir realite. Umut ediyorum önümüzdeki günlerde hem merkezi yönetimin hem yerel yönetimlerin katkýlarýyla bu deðerleri, bu potansiyelleri açýða çýkaracaðýz. 9 turizm bölgemiz var. 8 'Mavi Bayrak' sahibi plajýmýz var. Bunun yanýnda birçok ören yerimiz var. Özellikle belediyemizin ilgilendiði, Mersin'in merkezinde bulunan Yumuktepe Ören Yerleri var. Orada arkeoloji çalýþmalarý devam ediyor. Ancak yeni yaptýðýmýz bir proje ile orayý insanlýðýn hizmetine sunabiliriz diye düþündük ve çalýþmalarýmýzý bu anlamda yoðunlaþtýrdýk” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.