sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN TARHAN: “YAÐMUR SUYU DEPOLAMA SÝSTEMÝ UYGULAMALARINA TAM DESTEK VERECEÐÝZ”

  •  27 Þubat 2021 Cumartesi 09:37

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Resmi Gazetede yayýmlanarak yürürlüðe giren düzenlemeyle zorunlu hale getirilen 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapýlacak binalarda yaðmur suyu toplama sistemi uygulamalarýna tam destek vereceklerini bildirdi.

Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn, doðal su kaynaklarýnýn korunmasý için hayata geçirdiði ve 23 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayýmlanarak yürürlüðe giren 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapýlacak binalarda yaðmur suyu toplama sistemi zorunlu hale getirilmesine, Mezitli Belediye Baþkan Tarhan'dan destek geldi. Türkiye'de bulunan su kaynaklarýnýn yeterince deðerlendirilmemesi ve azalmasý nedeniyle Baþkan Tarhan, yaðmur sularýnýn yer altýnda depolanabilmesi için alternatif bir projenin uygulanmasý konusunda hassas davranacaklarý bilgisini verdi.

“Belediyemize gelecek projelerde hassas davranacaðýz”

Yaðmur sularýnýn üretimde kullanýlabilmesi amacýyla alýnan kararýn uygulanabilirliðinin önemli olduðunu belirten Baþkan Tarhan, yenilikçi teknolojilere sahip saðlýk gereçleri ile su tüketiminin azaltýlmasý, binalardaki su tesisatlarýndaki kayýp ve kaçaklarýn giderilmesi, yaðmur suyu gibi alternatif kaynaklarýn kullanýlmasý, evsel nitelikli atýk sularýn arýtýlarak tekrar kullanýlmasý, su sýkýntýsýnýn yoðun olarak yaþandýðý bölgelerde deniz suyundan tatlý su elde edilerek kullanýlmasý gibi yöntemlerle sularýn yeniden kullanýma sunulabileceðine dikkat çekti. Tarhan, “Bundan sonra belediyemize gelecek projelerde yaðmur suyunun tekrar kullanýlabilmesi için yer altýnda depolanmasý konusunda hassas davranacaðýz. Günümüzde tatlý su kaynaklarýnýn hýzlý biçimde tüketilmesi ve kirlenmesi gibi sebeplerden ötürü gri suyun arýtýlarak kullanýlmasýnýn yanýnda alternatif bir kaynak olan yaðmur suyunun da kullanýlmasý gündeme gelmiþtir. Çatý alaný yeterince büyük olan binalarda yaðmur sularýnýn toplanarak, basit arýtma iþlemlerinden geçirilip kullanýma sunulmasý binalarda su korunumu için alýnabilecek önlemler arasýndadýr. Birçok ülkede bu yöntem ile kullaným suyundan büyük ölçüde tasarruf edilerek, su tüketim oranlarý daha alt sýnýrlara çekilmiþtir. Yaðmur suyunun toplanarak binalarda kullanýmýnýn yaygýnlaþtýrýlmasý, farklý ülkelerde farklý teþvik ve yasalarla desteklenmektedir” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.