sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEZÝTLÝLÝ KADINLAR ÇÝÇEK ÜRETÝYOR

  •  27 Þubat 2021 Cumartesi 09:19

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Mezitli’de tarýmsal üretim gerçekleþtiren üretici kadýnlarý, Solinova Üretici Kadýn Kooperatifini ve gönüllü serasýný ziyaret ederek, yapýlan çalýþmalar hakkýnda bilgi alýþveriþinde bulundu

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Mezitli'de tarýmsal üretim gerçekleþtiren üretici kadýnlarý, Solinova Üretici Kadýn Kooperatifini ve gönüllü serasýný ziyaret ederek, yapýlan çalýþmalar hakkýnda bilgi alýþveriþinde bulundu.

 

Baþkan Neþet Tarhan ilk olarak, kendilerine tahsis edilen 3 dönümlük alanda sera oluþturarak çiçek üreten Solinova Mezitli Üretici Kadýn Kooperatifini ziyaret etti. Eski Mezitli ve Esenbaðlar mahalleleri yol ayrýmýnda bulunan alanda yapýlan üretimleri inceleyen Tarhan, üretici kadýnlarla sohbet etti. Mezitli Üretici kadýn Kooperatifi Baþkaný Ayþe Gül Yýlgör, kooperatif üyeleri ve birim müdürlerinin de eþlik ettiði ziyarette kadýnlardan üretimleri hakkýnda bilgi alan Baþkan Tarhan, önerilerini aktardý.

 

Ayný alanda doðal yollarla üretim yapýlan kompost gübre tesisini de ziyaret eden Tarhan, yapýlan üretimin artýrýlmasý için neler yapýlmasý gerektiðini söyledi. Birkaç ay önce boþ olarak teslim ettikleri arazide yapýlan üretimleri gördüðü zaman mutlu olduðunu ifade eden Tarhan, “Kadýnlarýmýz hangi iþe al atarsa mutlaka baþarý kazanýyorlar. Boþ bir alan verdik onlar burada çok güzel bir çiçek bahçesi oluþturmuþlar. Bu çabayý görmek bizleri mutlu ediyor. Kooperatifimizin desteðiyle þimdi 6 kadýnýmýz burada üretim yaparak kendilerine gelir saðladýlar. Mezitli Belediyesi olarak talep eden herkese gereken desteði vermeye devam edeceðiz” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.