sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇANAKKALE SAVAÞLARI MOBÝL MÜZESÝ MERSÝNLÝLERÝ DUYGULANDIRDI

  •  26 Þubat 2021 Cuma 09:22

Ýçinde Çanakkale Savaþý ile ilgili resimler, fotoðraflar, savaþtan kalma tüfek ve mermilerle asker üniformalarýnýn bulunduðu týrý gezen genç-yaþlý birçok Mersinli, gözyaþlarýný tutamayarak, bir kez daha Çanakkale ruhunu yaþadý.

Kültür ve Turizm Bakanlýðýna baðlý Gelibolu Tarihi Alan Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen Çanakkale Savaþlarý Mobil Müzesi, Türkiye turu çerçevesinde bugün Mersin'e geldi. Cumhuriyet Meydanýnda vatandaþlara açýlan mobil müzede, Çanakkale Savaþý ile ilgili resimler, fotoðraflar, çeþitli görsel materyaller, Çanakkale cephesinden günümüze kalan savaþ objeleri ile asker üniformalarý yer alýyor. Videolarla Çanakkale Savaþýnýn da anlatýldýðý mobil müzeye, Mersinliler yoðun ilgi gösterdi. Ýki gün Mersin'de kalacak müzeyi gezen genç-yaþlý birçok Mersinli, savaþtan kalan objeleri izlerken duygulu anlar yaþadý. Bazý vatandaþlar göz yaþlarýna hakim olamazken, Çanakkale ruhunu bir kez daha içlerinde hissetti. Müzeyi gezenler, cep telefonlarýyla bol bol fotoðraf da çekti.

“Canlarýný feda ettiler. Çok duygulandým”

Mobil müzeyi gezen 83 yaþýndaki Ayten Çelik, çok duygulandýðýný belirterek, “Bu vataný nasýl kurtardýlar, kadýnlarýmýz o aðýr yükleri nasýl kaldýrdý? Arabalardan ses gelmesin diye bezlerle sarmýþlar. Daha nasýl olsun? Canlarýný feda ettiler. Çok duygulandým. Yine gözlerim doldu. Evde de fotoðraflarýný gördüðümde aðlýyorum. Rahmetli annem, Mustafa Kemal Mersin'e geldiðinde beni teyzeme býrakmýþ, görmeye gitmiþ. Ben daha emekliyormuþum, keþke biraz daha erken doðsaymýþým; ben de görürdüm Mustafa Kemal Paþa'yý” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.