sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN YILMAZ, ORHUN YAZITLARININ MÝNYATÜRÜNÜ HAZIRLATTI

  •  26 Þubat 2021 Cuma 08:56

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Türk dilinin en eski yazýlý belgesi olan Orhun Yazýtlarýný gelecek nesillere ulaþtýrmanýn büyük bir sorumluluk olduðu bilinciyle çalýþmalar yaptýklarýný belirtti.

Toroslar Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Baþkan Yýlmaz, Türk dili, kültürü ve tarihinin en deðerli anýtlarýndan olan Orhun Yazýtlarýnýn minyatür örneðini ve yazýtlar ile ilgili bilgilerin yer aldýðý bir kitapçýk hazýrlattý. Yýlmaz, bu çalýþmalarý, kurum ve kuruluþlara yaptýðý ziyaretlerde takdim ediyor.

"Orhun Yazýtlarý, millet olma bilincinin en güzel kanýtý"

Baþkan Yýlmaz, konuya iliþkin yaptýðý açýklamada, "Milletleri yaþatan onlarýn kültürleridir. Kültürün en temel unsuru da dildir" diyerek, Türk tarihine ýþýk tutan Orhun Yazýtlarýnýn Türk dünyasýna bir rehber olduðunu söyledi. Dünü bilmenin, bugünü anlamak ve yarýný görmek için son derece önemli olduðunu kaydeden Yýlmaz, "Türk kelimesinin, Türk milletinin adý olarak ilk defa kullanýldýðý Orhun Yazýtlarý, tarihimizin ilk yazýlý eseri olmasý bakýmýndan önemli bir kaynaktýr. Biz de Toroslar Belediyesi olarak atalarýmýzdan emanet kalan bu eseri gelecek nesillere ulaþtýrmanýn büyük bir sorumluluk olduðu bilinciyle çalýþýyoruz. Yüzyýllar öncesinde yazýlmasýna raðmen günümüze ýþýk tutan bu eserin, bundan sonra da her daim yol gösterici olmasýný temenni ediyorum" dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.