sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BUTCKÝKH: “GEÇEN YIL TÜRKÝYE EKONOMÝSÝNE 1 MÝLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPILDI”

  •  25 Þubat 2021 Perþembe 09:19

Akkuyu Nükleer A. Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý ve Yapý Ýþleri Direktörü Sergey Butckikh, Mersin’in Gülnar ilçesinde yapýmý devam Akkuyu Nükleer Güç Santrali çerçevesinde geçen yýl Türkiye Ekonomisine 1 milyar dolarlýk yatýrým yapýldýðýný belirterek, “Yatýrýmlarýn yüzde 40’ýnýn üzerindeki hacim yerli piyasadan satýn alýndý” dedi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Mersin'de inþa ettiði Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesinde yürütülen çalýþmalar ve 2021 hedeflerine iliþkin medya semineri düzenledi. Bir otelde gerçekleþtirilen toplantýya, Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý ve Yapý Ýþleri Direktörü Sergey Butckikh ile santralin denetimini gerçekleþtiren Fransýz Assystem firmasýnýn Ünite Koordinatörü Alexia Sergeant ve Nükleer Enerji Mühendisi Dr. Erdal Özdemir katýldý

“Bu nükleer santral dünyanýn en güvenilir nükleer tesisi olacak”

Þ. Genel Müdür Birinci Yardýmcýsý Sergey Butckikh, toplantýda Akkuyu NGS'de bugüne kadar yaptýklarý çalýþmalarý detaylarýyla anlattý. Rus ve Türk ortaklýðýyla inþa edilen nükleer santralin tarihçesinin 2010 yýlýna dayandýðýný belirten Butckikh, bu tarihte Türkiye ile Rusya arasýnda Hükümetler Arasý Anlaþmanýn imzalanmasýyla projenin baþladýðýný anýmsattý.

Projenin finansmanýnýn Rusya Federasyonu tarafýndan saðlandýðýný dile getiren Butckikh, “Nükleer santral projemiz 4 güç ünitesinden oluþacak ve toplamda 4 bin 800 megavat güce sahip olacak. Çok net ifade ediyorum; eminim ki, bu nükleer santral dünyanýn en güvenilir nükleer tesisi olacak, çünkü Akkuyu'da kullanacaðýmýz reaktör tipleri halihazýrda 4'ü Rusya'da biri de Belarus'ta olmak üzere 5 tanesi dünyada iþletmeye sunulmuþ durumda. Yeni nesil bir teknoloji kullanacaðýz, yani 3+ nesil teknoloji kullanýlacak. Santralin iþletme ömrü 60 yýl ama 20 yýl daha uzatma imkaný var. Bu gerekçelere dayanarak inþa etmekte olduðumuz nükleer santralin en güvenilir, en emniyetli nükleer santral olacaðýný hiç çekinmeden söyleyebilirim” diye konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.