sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖDÜLLÜ BALA PANDEMÝDE TALEP ARTTI

  •  25 Þubat 2021 Perþembe 08:59

Mersin’in Erdemli ilçesinde üretilen ve 2019’da Kanada’nýn Montreal kentinde düzenlenen 46. Dünya Arýcýlýk Kongresi’nde "Dünyanýn En Ýyi Balý" ödülüne layýk görülen Eðriçayýr balýna pandemi sürecinde talep arttý.

Toros Daðlarý'nýn 2 bin 300 rakýmdaki Eðriçayýr Yaylasý'nda üretimi Celal Çay tarafýndan yapýlan Eðriçayýr balý, pandemi sürecinde e-ticaret üzerinden yoðun ilgi gördü. Celal Çay 300 yýllýk aile geleneði arýcýlýðý kimyager eþi Gökçe Çay ile birlikte gerçekleþtiriyor.

Eþine destek olmak için Ýstanbul'dan Mersin'e gelen Gökçe Çay, "Amacýmýz arý ürünlerimizi hem Türkiye'de hem de dünya çapýnda herkese tanýtýp sevdirebilmek. Kaliteli organik üretim yapýyoruz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü kendimizde tüketiyoruz. Arkadaþ çevremize beðendirirken, sonrasýnda uluslar arasý çeþitli ödüller de aldýk. Ürün kalitemizi bu þekilde daha da tescillemiþ olduk. E-ticaret ile satýþlarýmýz katlanarak arttý. Ailecek bu iþi hevesle yapýyoruz. Eþimin dedelerinden gelen mesleði olan arýcýlýðý sürdürmesinde kendisine destek oluyorum" dedi.

Celal Çay ise pandemi sürecinde artýk ürünlerin dükkandan ve raflardan satýlmadýðýný alýþveriþin daha çok e-ticaret üzerinden gerçekleþtirildiðine deðindi. Çay, "Online satýþlarýmýz pandemi sebebiyle yüzde 300 arttý. Önümüzdeki yýllarda da artarak devam edeceðini düþünüyoruz. Pandemiden önce ürünlerimizin büyük bir kýsmýný organik marketler, zincir marketler aracýlýðý ile tüketicilerimize ulaþtýrýyorduk. Þimdi tam tersi oldu. Ürünlerin yüzde 70'ini internet sitemizden tüketicilere ulaþtýrýyoruz. Pandemi sürecinde insanlarýn hem saðlýklý ürünlere ilgisi arttý, ayný zamanda evde olduklarý için internetten sipariþte verdiler. Pandemi e-ticareti geliþtirdi de diyebiliriz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.