sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

2 GÜNDE BÝN 523 MOTOSÝKLET VE MOTORLU BÝSÝKLET DENETLENDÝ

  •  23 Þubat 2021 Salý 09:45

Mersin polisi, 2 günde yaptýðý uygulamalarda bin 523 motosiklet ve motorlu bisikleti kontrol etti.

Yapýlan uygulamalarda kask takmayan 52 sürücü ile diðer kural ihlali yapan 127 sürücüye idari para cezasý uygulanýrken, 26 araç trafikten men edildi.

3 Þubat 2021 tarihinde yayýnlanarak yürürlüðe giren 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliði Eylem Planýnda Strateji Belgesinin ilk uygulama aþamasý olan “Ýncinebilir Yol Kullanýcýlarý” olarak tabir edilen motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin, yoðun trafikte acele etmeleri nedeniyle baþta hýz ihlali olmak üzere, þerit ve ýþýk ihlali, yaya yolu üzerine çýkma, ters yönde araç kullanýmý gibi birçok trafik kural ihlali yaptýklarý, plaka görünürlüðünü kasten bozarak sürücü belgesiz ve kasksýz olarak araç kullandýklarý, þeridinde giden araçlarýn arasýna girmeleri nedeniyle çoðunlukla ölümlü/aðýr yaralanmalý trafik kazalarýna karýþtýklarý ve sebebiyet verdikleri tespit edildi.

2020 yýlýnda Mersin'de tescilli motorlu taþýtlarýn yüzde 23'ünü oluþturan motorlu bisiklet ve motosikletlerin, meydana gelen ölümlü trafik kazalarýna karýþma oraný yüzde 0.2, yaralanmalý trafik kazalarýna karýþma oraný ise yüzde 39 olduðu belirlendi. Bu kapsamda Mersin Ýl Emniyet Müdürlüðü Trafik Denetleme Þube Müdürlüðü ekipleri, 2 günde yaptýðý uygulamalarda bin 523 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol etti. Yapýlan denetimlerde kask takmayan 52 sürücü ile diðer kural ihlali yapan 127 sürücüye idari para cezasý uygularken, 26 araç trafikten men edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.