sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE TOPLU ÝÞ SÖZLEÞMESÝ PROTOKOLÜ ÝMZALANDI

  •  19 Þubat 2021 Cuma 10:06

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Hak Ýþçi Sendikalarý Konfederasyonu (HAK-ÝÞ) arasýnda toplu iþ sözleþmesi protokolü imzalandý.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Hak Ýþçi Sendikalarý Konfederasyonu (HAK-ÝÞ) arasýnda toplu iþ sözleþmesi protokolü imzalandý. Ýmza töreninde konuþan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Türkiye'de iþçi çýkarmayan ender belediyelerden biri olduklarýný vurgulayarak, “Akdeniz'de çalýþan herkesin yüzü gülüyor, çünkü akþam eve gittiklerinde ertesi gün bir iþi olduðunu biliyorlar” dedi.

 

Belediye binasý önünde gerçekleþtirilen toplu iþ sözleþmesi protokolüne Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn yaný sýra HAK-ÝÞ Genel Baþkan Yardýmcýsý Halil Özdemir ve çok sayýda iþçi katýldý.

"Akdeniz'de çalýþan herkesin yüzü gülüyor, çünkü akþam eve gittiklerinde ertesi gün bir iþi olduðunu biliyor"

Burada açýklamalarda bulunan Baþkan Gültak, “Ýþçilerimden ve memurlarýmdan istediðim þeyler var. Güler yüzlü olmalarý, enerjik olmalarý ve vatandaþa hizmet etmeleri benim için çok önemli. Ýþçilerimizle bir araya geldiðimizde de iþten çýkma kaygýlarýnýn olmamasý gerektiðini söyledim. Bütün seçimlerde belediye gelir, baþkan seçilir, iþçilerin yarýsý iþten çýkar. Kimisi bunun adýna performans der, kimisi de baþka bir þey der. Kendi vicdanlarýný rahatlatmak için, kamuoyuna siyasi gülücükler daðýtmak için farklý farklý telaffuzlar bulabilirsiniz. Ben mesaisine uyan, güler yüz gösteren hiçbir iþçiyi çýkarmayacaðýma dair söz vermiþtim. Aradan 2 yýl geçti ve ben sözümde durdum. Türkiye'de iþçi çýkarmayan ender belediyelerden biriyiz. Hiç kimsenin siyasi görüþü benim için önemli deðil. Dili, dini ve ýrký önemli deðil. Akdeniz'de çalýþan herkesin yüzü gülüyor, çünkü akþam eve gittiklerinde ertesi gün bir iþi olduðunu biliyor. Ben burada olduðum sürece de bu garanti. Bugün insanlar gece yarýsý gelen bir mesajla ertesi gün iþsiz kaldýklarýný öðreniyorlar. Bu kaygýyla yaþanýr mý?” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.