sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU SANAT PROGRAMINI AÇIKLADI: ’2021’E 21 ESER’

  •  19 Þubat 2021 Cuma 09:58

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehit Tiyatrosu, 2021 yýlý sanat programýný kamuoyuyla paylaþýrken, 2021 yýlýna 21 eserle girileceði bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger ve Mersin Þehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Murat Atak, eski Gülnar Oteli'nde düzenlenen basýn toplantýsýnda, Mersin Büyükþehir Belediyesinin 2021 yýlý sanat programýný kamuoyuyla paylaþtý. Toplantýda oyuncular ve teknik ekip de yer aldý.

 

“Sanatçý sanatýný yaptýðý müddetçe ayakta kalýyor”

 

Özdülger, toplantýda yaptýðý konuþmada, pandeminin tüm dünyada sanatý olumsuz yönde etkilediðini belirterek, “Sanat toplumlarý her zaman birleþtiren, ýþýk saçan, en güzel hayali kurmalarýný saðlayan bir unsur. Sanatsýz olmamýz mümkün deðil. Bu noktada biz sanatçýlar bu koþullar nedeniyle performansýmýzý her ne kadar halkla birleþtiremesek de çalýþmalarýmýzý her daim sürdürmekteyiz. Çünkü sanatçý, sanatýný yaptýðý müddetçe ayakta kalýyor” dedi.

Özdülger, 2020 yýlýnýn Ekim ayýnda yerel tiyatro topluluklarýyla 2 hafta süren bir ‘Tiyatro Günleri' organizasyonu gerçekleþtirdiklerini hatýrlattý. Yerel tiyatro gruplarýyla destek ve iþbirliklerini sürdürmeyi planladýklarýný vurgulayan Özdülger, “Bizim ikinci en büyük hedefimiz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nden itibaren sürekliliðini oluþturacaðýmýz þekilde bir festival havasýnda özel tiyatrolarla seyirciyi buluþturmak” diye konuþtu. Özdülger, 'Mersin Özel Tiyatrolar Festivali' adýný taþýyan duyuru ve baþvuru formunun 'mersin.bel.tr' adresinin ‘duyurular' kýsmýnda yayýmlandýðýný sözlerine ekledi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.