sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

RUSYA’DA NÜKLEER ENERJÝ EÐÝTÝMLERÝNÝ TAMAMLAYAN 43 TÜRK ÖÐRENCÝ DÝPLOMALARINI ALDI

  •  18 Þubat 2021 Perþembe 09:48

Rusya’da nükleer enerji alanýnda eðitim alan dördüncü Türk öðrenci grubu, yükseköðretim diplomalarýný aldý.

Rusya'da nükleer enerji alanýnda eðitim alan dördüncü Türk öðrenci grubu, yükseköðretim diplomalarýný aldý. Mezuniyet töreni, korona virüs salgýný nedeniyle çevrimiçi video konferans yöntemiyle yapýldý.

Rusya'da nükleer enerji eðitimlerini tamamlayan 43 Türk öðrenciye, çevrimiçi düzenlenen törenle diplomalarý verildi. Mezuniyet törenine; Türkiye, Vietnam ve Bangladeþ'ten mezunlarýn yaný sýra Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý Nükleer Enerji ve Uluslararasý Proje Uygulama Genel Müdürü Ýbrahim Halil Dere, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom Personel Yönetimi Departmaný Eðitim Programlarý Müdürü Valery Karezin ve Akkuyu Nükleer A.Þ. Ýnsan Kaynaklarý Direktörü Andrey Pavlyuk katýldý.

“Türk-Rus iliþkilerinin önemli dostluk köprüleri olacaklar”

Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, törende yaptýðý konuþmada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için uzman yetiþtirme programý kapsamýnda nükleer enerji alanýnda eðitimlerini tamamlayan dördüncü dönem Türk mezunlarýný kutladý. Samsar, “Rusya ile Türkiye arasýndaki iþbirliðinin en önemli unsurlarýndan biri de Akkuyu NGS'dir. Bu proje kapsamýnda Türkiye'den birçok öðrencimiz MEPhI Ulusal Nükleer Araþtýrma Üniversitesinde eðitim görmektedir. Bu yýl çevrimiçi olarak gerçekleþen mezuniyet törenine katýlmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türk öðrenciler, nükleer enerji alanýnda Rusya'da aldýklarý üst düzey eðitim sayesinde Akkuyu NGS projesinde yer alarak ileride Türk-Rus iliþkilerinin önemli dostluk köprüleri olacaklar. Öðrenim sürecinde elde ettikleri baþarýyý takdir ediyor ve tüm öðrencilerimizle gurur duyuyoruz. Mezun olan tüm öðrencilerimizi tebrik ediyor, ileriki hayatlarýnda baþarýlar diliyorum” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.