sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KARADUTUN KÝLOSU 17 LÝRA

  •  17 Þubat 2021 Çarþamba 10:45

Mersin’in Silifke ilçesinde yýlýn ilk karadut hasadý baþladý. Örtü altýnda yetiþtirilen ve geçtiðimiz yýla oranla 20 gün erken hasat edilen karadutun kilosu 17 liradan alýcý buluyor

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altýnda yetiþtirilen yýlýn ilk karadut hasadýna baþlandý. Çileðe alternatif olarak bir yýl önce dikimi yapýlan karadut, kilosu 17 liradan alýcý buluyor. Çiftçi Musa Kavuþtu tarafýndan yetiþtirilen karadutun ilk hasadýnda 100 kilo toplandý ve Ýstanbul ve Ankara gibi büyükþehirlere gönderildi.

Geçtiðimiz yýla oranla 20 gün erken olgunlaþan karadut, lezzeti ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. Karadutun bakýmýnýn kolay olduðunu belirten Musa Kavuþtu, fiyatýndan da veriminden de memnun olduðunu, her yýl ayný þekilde meyve rekoltesini ve kalitesini eþit þekilde alabildiklerini söyledi.

Çilekle ayný rekolteye sahip olan karadut yetiþtiriciliðini bütün çiftçilere tavsiye eden Musa Kavuþtu, "5 dönüm arazimizden 20 ton ürün elde etmeyi bekliyoruz. Bugün Türkiye'de yýlýn ilk karadut hasadýna baþladýk. Avustralya karadutu olarak bilinen bu ürünümüze hiçbir þekilde ilaç vermiyoruz. Bir tek su veriyoruz. Yaklaþýk iki ay üzerinde üzümü kalmayacak þekilde topluyoruz. Bugün ilk hasadý yaptýk. 100 kilo dut topladýk ve Ýstanbul'a göndereceðim. Bütün çiftçilere tavsiye ediyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.